Workshops 'varkensvlees' bij Lunenburg Vlees

13 augustus 2012 Edwin Rensen

UTRECHT - Inkoop Oudewater en Lunenburg Vlees hielden afgelopen maand workshops voor ruim 130 leveranciers van Keten Duurzaam Varkensvlees. Ze leerden onder meer verse worst te maken en een varken uit te snijden.

UTRECHT - Inkoop Oudewater en Lunenburg Vlees hielden afgelopen maand workshops voor ruim 130 leveranciers van Keten Duurzaam Varkensvlees.  Ze leerden onder meer verse worst te maken en een varken uit te snijden.

Slagers gaven tijdens de workshops uitleg over het uitsnijden van een varken, en gaven workshops over maken van verse ambachtelijke worst, rollade, schnitzel, karbonade en shoarma-reepjes.

En toen het vlees en de deelnemers er klaar voor waren werden alle zelfgemaakte vleesproducten door een profkok bereid, zodat de deelnemers ook van het zelfgemaakte varkensvleesproduct konden proeven.

Altijd op de hoogte blijven?