Workshop: Verminderen van nitriet in biologische vleeswaren goed bezocht

22 januari 2016 Vleesmagazine

Voor de presentatie ‘Vermindering van nitriet in biologische vleeswaren’ op de Bio-beurs die 20 en 21 januari in de IJsselhallen in Zwolle plaatsvond was veel belangstelling. In deze presentatie deelden Maurits Steverink (True Food Projects), Theo Verkleij (TNO) en Janneke Pijnenburg (Ben the Spiceman) hun kennis en ervaringen op het gebied van biologisch produceren. Met als uitgelicht thema: Verminderen van nitriet in biologische vleeswaren.

De belangstelling was groot. Boeren, slagers, vleeswarenproducenten, vak-techneuten, studenten consumenten en andere belangstellenden kwamen op de presentatie af.

Door dit gemengde publiek kwam naar voren dat het er vraag is naar informatie over gebruik van Nitriet in vleeswaren. De organisatie: ‘Deze workshop was een hele mooie stap maar er kan zeker nog meer gedaan worden. Verbeterde communicatie vanuit de branche is zeker belangrijk. Zo worden onterechte misverstanden uit de wereld geholpen. En krijgen de ondernemers die juist zo goed bezig zijn de verdiende waardering voor het verrichte werk en onderzoek om vleeswaren te blijven verbeteren. Dit is wat we van zowel producenten als de consumenten terug gekoppeld hebben gekregen. Het was dan ook een interactieve workshop. Waar dus direct onduidelijkheden werden recht gezet.’

Altijd op de hoogte blijven?