'Wondermachine' gewild bij vleesbedrijven (foto's)

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

SCHIJNDEL - Nederlandse en Belgische vleesbedrijven hebben grote belangstelling voor de 'meest innovatieve portioneermachine ter wereld'. De eerste bestellingen zijn al geplaatst.

SCHIJNDEL - Nederlandse en Belgische vleesbedrijven hebben grote belangstelling voor de 'meest innovatieve portioneermachine ter wereld'. De eerste bestellingen zijn al geplaatst.

Dat stelt Ton Bartels van Tomatori Food Systems deze maand in Meat & Meal. Tomatori hield in oktober een tour met een volledig ingerichte mobiele productieruimte langs vleesverwerkers in Nederland.

De machine, de GMS Multicut 1200 van machinebouwer TVI, is ontwikkeld door oud-Mareltopman Thomas Völkl. De machine veroorzaakt geen snijverlies en garandeert een minimum aan trim en kan vlees met en zonder bot aan. Westvlees in België is een van de eerste bedrijven die de machine al heeft geplaatst.

Deze maand wordt, vanwege de grote belangstelling uit Nederland, een tweede tour gehouden. Bedrijven kunnen zich aanmelden via Tomatori Food Systems, of bellen met Ton Bartels: (06) 413 560 50.

Lees deze maand (november 2009) een uitgebreid artikel in Meat & Meal over deze en andere machines van TVI.

Lees ook:

Mobiele vleesmachine toert langs bedrijven (24 september 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over vleesmachines

 

Altijd op de hoogte blijven?