Winst Danish Crown iets hoger

13 augustus 2012 Tom van der Meer

RANDERS - Danish Crown heeft in boekjaar 2008/09, het resultaat van het voorafgaande jaar weten te handhaven. Netto verdiende het concern ruim 137 miljoen euro. Dat was een fractie hoger dan in het jaar ervoor.

RANDERS - Danish Crown heeft in boekjaar 2008/09 het resultaat van het voorafgaande jaar weten te handhaven. Netto verdiende het concern ruim 137 miljoen euro. Dat was een fractie hoger dan in het jaar ervoor.


De omzet in het eind september afgesloten boekjaar bedroeg 6 miljard euro. Dit was 300 miljoen lager dan een jaar ervoor. Dat blijkt uit de cijfers van het Deense vleesconcern.


De daling is volgens directietopman Kjeld Johannesen niet iets waar het management grip op had, want deze was geheel te wijten aan nadelige valutaeffecten, zoals lagere koersen van het Britse pond, de Zweedse kroon en de Poolse zloty.


Intensivering

De iets hogere winst schrijft Johannesen vooral toe aan de intensivering van de buitenlandse bedrijvigheid van het concern, zoals de rundveeslachterij in het Duitse Husum, en de vleeswarenactiviteiten in ondermeer Oldenburg.


Vleeswarendochter Tulip in Groot-Brittannië heeft uitgaande van zijn toelichting zelfs ‘recordresultaten’ gedraaid, ongeacht de valutaproblemen.


Kostenreductie

Een andere factor die vrucht heeft afgeworpen is het ingrijpende kostenreductieprogramma DC Future, dat zich vooral richt op de binnenlandse activiteiten in Denemarken.


'Daar vormen de kosten een hinderpaal. Het programma als geheel moet eind volgend jaar zijn doorgevoerd, maar het lijdt geen twijfel dat we op de goede weg zijn', gelooft in ieder geval bestuursvoorzitter Niels Mikkelsen. (WV)


Lees ook:

Danish Crown is klaar met Denemarken (2 november 2009)

Deense premier bezoekt slachters (foto's) (9 september 2009)

Tulip sluit weer fabriek (3 september 2009)

Danish Crown blijft in de puree (7 mei 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Danish Crown

Altijd op de hoogte blijven?