
Tijdens het Verswerkt Jaarevent in Vianen maakten Uw Slager en Het Worstmakersgilde de winnaars van de titels Worstmaker en Traiteur van het jaar 2025 bekend. Slagerij Kastelein won de titel ‘Traiteur van het jaar 2025’, terwijl Slagerij Verkoeijen de titel ‘Worstmaker van het jaar 2025’ kreeg.
Productkeuring
Afgelopen jaar deden meer dan 130 ondernemers mee aan e productenkeuringen van Uw Slager en Het Worstenmakersgilde. In het voor- en najaar werden producten uit de winkel gehaald voor de keuring. Hierbij krijgen de slagers objectieve feedback op hun producten en eventuele tips om hun product te verbeteren. Ook kunnen producten bekroond worden met ‘goud ster’, ‘goud’ of ‘zilver’ en maken de deelnemende slagers kans op een titel.
Winnaars
Slagerij Kastelein kwam dit jaar als beste uit de bus voor de titel ‘Traiteur van het jaar 2025’. “Wij zijn als Slagerij Kastelein dan ook enorm trots op deze titel als bevestiging voor de kwaliteit die wij nastreven!”, reageert de slager op Facebook.
Slagerij Verkoeijen won de titel ‘Worstmaker van het jaar 2025’. De slagerij uit Leunen won deze titel ook al in 2022. Ook maakte de slager de beste erwtensoep en mag zich ook ‘Nationaal kampioen 2025 erwtensoep maken’ noemen. “Afgelopen maandag zijn we wederom in de prijzen gevallen”, schrijft de slager op Facebook. “Supertrots op ons team.”
Tot slot waren er ook nog de regiokampioenen en de prijs ‘Nationaal kampioen hygiëne’. Deze laatste prijs wordt gebaseerd de uitgebreide hygiënekeuring en monsternames. Slagerij van de Weg uit Doornspijk ging er met deze titel vandoor. Hieronder een overzicht van alle regio kampioenen.
Regio | Worstmaker | Traiteur |
Zuid Holland, Zeeland, Utrecht | Limousinhoeve | Slagerij Marlet |
Noord-Holland | Uw Slager Brantjes | Uw Slager Langendijk |
Brabant, Limburg | Slagerij Verkoeijen | Uw Slager Dennis van de Ven |
Groningen, Friesland, Drenthe | Tres Vers | Tres Vers |
Gelderland, Overijssel | Gildeslager Mekers | Slagerij Kastelein |
Nieuwsbrief
Geen nieuws meer missen van Vleesmagazine? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws en achtergrondverhalen in je mailbox.