Wim van Pelt: 'Vleessector is volwassen geworden' (+ foto's)

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ZOETERMEER – 'De vleessector is volwassen geworden.' Dat stelt COV-voorzitter Wim van Pelt in een afscheidsinterview met het vakblad Meat & Meal. Van Pelt noemt Vion verder 'een sterke leider'.

ZOETERMEER – ‘De vleessector is volwassen geworden.’ Dat stelt COV-voorzitter Wim van Pelt in een afscheidsinterview met het vakblad Meat & Meal. Van Pelt noemt Vion verder ‘een sterke leider’.


Volgens de – inmiddels - ex-voorzitter (Van Pelt nam woensdag tijdens een receptie officieel afscheid van de Nederlandse vleessector) is er de afgelopen jaren een echte vleesorganisatie neergezet. 

Oplossingen

‘Samen kijken we naar elkaars belang. Nu proberen wij gezamenlijk oplossingen te bedenken in plaats van elkaar te bevechten’, zegt Van Pelt daarover in het interview met het vakblad Meat & Meal.


Rust

Vion noemt hij in dat interview ‘een sterke leider’. ‘Dat leidt tot rust. Er zit bij Vion veel professioneel management. Hetzelfde geldt voor VanDrie Group. Dit soort bedrijven zorgt er met hun kennis, inzet en leiderschap voor dat de sector stabiel blijft.’

Afscheid

Directeur Henny Swinkels roemde Van Pelt tijdens het afscheid voor zijn no nonsens mentaliteit en voor het feit dat hij de Nederlandse vleessector op de kaart heeft weten te zetten in binnen- en buitenland. Hee 'huis' is volgens Swinkels goed achtergelaten voor opvolger Jos Goebbels.

Van Pelt's laatste woorden als voorzitter waren: 'Adieu A12, tabée A2.'

Lees het complete artikel ‘Vleessector is volwassen geworden’ in het juli-nummer (2009) van Meat & Meal

Volledige inhoud

Lees ook:

COV: 'Bal ligt bij de vakbonden' (26 juni 2009)

COV gaat voorlichting vlees oppakken (11 februari 2009)

Van Pelt kondigt vertrek aan (6 februari 2009)

COV: 'Nederland zwaar gedupeerd' (19 januari 2009)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over de COV

Altijd op de hoogte blijven?