Wie zitten er in de jury van de Gouden Slagersring?

10 maart 2022 Redactie Vleesmagazine

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring keert terug in 2022. Ambachtelijke slagers kunnen weer hun innovatieve producten presenteren aan een deskundige jury. De organisatie maakt bekend wie er in de jury plaatsnemen.

Innovatie en vernieuwing staan centraal bij de Gouden Slagersring. Slagers zenden voor de vakwedstrijd nieuwe en innovatieve producten in die voor minimaal 30 procent uit vlees bestaan. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen op de mate van vernieuwing, het potentieel commercieel succes en op productkwaliteit. Het product moet voor de slagersbranche nieuw zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het product voldoet aan gezondheidsaspecten; het gebruik van zout en vet moet binnen de normen vallen. Slagers werken hiervoor met een gevalideerde receptenmap.

Jury

De volgende vakmensen nemen plaats in de jury: Julian Horst (winnaar jeugdcategorie 2018), Jeanine van der Geest (slager te Heemstede), Gert Jan van der Horst (lid van het Broederschap van de Gouden Slagersring), Chris van der Leij (SVO vakopleiding food) en Jacques Rijk (vaktechnoloog KNS). De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

Gouden Slagersring 2022

De keuring voor de Gouden Slagersring vindt plaats op woensdag 7 september 2022 bij SVO Houten. Producten van deelnemende slagers moeten diezelfde dag voor 12.00 uur ingeleverd zijn. Tijdens de Slavakto op 4 en 5 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt de Gouden Slagersring en treedt toe tot het Broederschap van de Gouden Slagersring. 

Slagers die willen meedoen aan deze vakwedstrijd kunnen zich daarvoor inschrijven bij Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Hier staat ook meer informatie over de wedstrijd en het reglement.

Ad Bergwerffprijs

Naast de Gouden Slagersring is er ook een wedstrijd voor deelnemers tot en met 25 jaar. Hiermee wil de organisatie talentontwikkeling bij de jeugd stimuleren. De jeugdwinnaar mag in oktober de eerste Ad Bergwerffprijs in ontvangst nemen. De prijs is vernoemd naar de oud-voorzitter van KNS.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?