Weyl gaat verhuizen

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ENSCHEDE - Weyl Beef Products gaat verhuizen. De bedrijfsactiviteiten worden verplaatst naar het Enschedese havengebied. Weyl kan hierdoor verder groeien.

ENSCHEDE - Weyl Beef Products gaat verhuizen. De bedrijfsactiviteiten worden verplaatst naar het Enschedese havengebied. Weyl kan hierdoor verder groeien.

Weyl koopt aan de Ossenboer een perceel van 14.169m² van de gemeente. De gemeente Enschede neemt op haar beurt het huidige bedrijfspand en de grond van Weyl aan de Handelskade Noord over, meldt Twentsche Courant/Tubantia.

Grootste

Weyl Beef Products, de grootste runderslachterij en -verwerker van Nederland, slacht ongeveer vijfduizend runderen per week.

Het hoofdkantoor staat in Enschede. Weyl heeft daarnaast diverse verkoopkantoren in de wereld, waaronder in Rusland, Frankrijk en Spanje en productielocaties in Nederland en Duitsland.

Aan de Handelskade in Enschede worden karkassen uitgesneden en verpakt om vervolgens te worden vervoerd naar het logistiek centrum in Oldenzaal. Het slachten zelf gebeurt aan Het Lenfert in Enschede.

Weyl laat momenteel aan Het Lenfert een uitsnijdhal met verpakkingslijnen bouwen 

Werkgelegenheid

Het bedrijf biedt werk aan in totaal zo'n 600 mensen. In Enschede werken nu bijna driehonderd mensen, verdeeld over twee locaties. Het resterende personeel werkt in het distributiecentrum in Oldenzaal of in een van de buitenlandse vestigingen.

Groei

Weyl verwacht door de nieuwbouw aan de Ossenboer een groei in werkgelegenheid van zo'n honderd mensen. De nieuwbouw moet in september operationeel zijn. 'We zijn de productie nu al aan het opvoeren. We hebben gelukkig nog geen last van de crisis. De consument blijft toch vlees eten. De nieuwe mensen die we nodig hebben zijn vooral medewerkers voor onze productie', zegt financieel directeur H. Geerdink.

Lees ook:

Onderzoek naar lozing slachtafval Weyl (21 oktober 2008)

Weylander gaat snelweg op (22 juli 2008)

Weyl breidt directie uit (2 april 2008)

McDonald's hamburger komt van Weyl (13 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Weyl

Altijd op de hoogte blijven?