Weinig productinnovatie op Sial, de leukste op een rij

13 augustus 2012 redactie

sial.jpgPARIJS - Voedingsmiddelen-producenten blijven de komende tijd nog bezig hun producten gezonder en gemakkelijker in gebruik te maken. Dat is de tendens op de grootste voedingsmiddelenbeurs ter wereld, Sial. Echte unieke innovaties zijn er daarom niet. Toch vond Meat & Meal een paar leuke producten.

De leukste voedingstrends die Meat & Meal op de Sial vond waren:

Ice Fruits: van het Franse bedrijf Un Air D'ici. Dit zijn stukken gedroogd fruit in handige en hersluitbare blikjes. Het fruit kan dienen als snack, maar kan ook worden ingevoren of in coocktails worden gedaan.
ice fruits.jpgIce fruits
Trilles, wijn in kartonnen pakjes: Het Franse bedrijf Trilles presenteerde witte wijn, rode wijn en rosé in kartonnen pakjes van 25 cl. De moderne consument kan de wijnpakjes meenemen tijdens uitjes en hoeft zodoende niet meer te sjouwen met zware en breekbare flessen.
wijnpakje.jpgWijn in een pakje
Vegetate Freekee: Groentenchips, speciaal voor kinderen. Van het Spaanse bedrijf Key Enterprises. Vol met groentenextracten, variërend van tomaat en uit tot spinazie, wortel en paprika. Relatief weinig calorieën (116 per zakje van 30 gram) Zo krijg je de kinderen ook aan de groenten. Zelf geprobeerd. Oordeel: heerlijk, ook voor volwassenen. (Foto nog niet beschikbaar)

Paardenhamburger:
Van het Belgische bedrijf Chevideco. Hamburgers gemaakt van paardenvlees zijn veel minder vet en zitten tjokvol met ijzer. In Amerika zullen ze er van walgen, maar Chevideco richt zich dan ook op de Europese consument die gezonder wil leven. (Nog geen foto beschikbaar)

Yomo, yoghurt met fruit én groenten: Unilever kwam met Knorr Vie (het groenten- en fruitdrankje) maar concurrentie ligt op de loer. Het Italiaanse bedrijf Granarolo presenteerde op de Sial zijn yoghurt met groenten en fruit. De combinaties zijn o.a. appel-spinazie, tomaat-aardbei en pompoen-mango.

yomo.jpg Yomo
Slimbo: Een product uit onze bijna nieuwe lidstaat Bulgarije. Het bedrijf Alpi Commerce wil kinderen gezond laten snoepen met deze fruitsnoepjes met groene thee. Een ding begrijpen we niet. Op het pakje staat een olifantje op een weegschaal. Of dat nou zo slim(bo) is?
slimbo.jpgSlimbo-snoepjes
Easy Chicken Juma: Het Belgische bedrijf Europa Cuisson bedient met dit product een wijde markt. Blokjes kant-en-klare kip die zo uit het pak gegeten kunnen worden, maar ook gebruikt kunnen worden in salades en roerbakgerechten. Gezond en gemak in één.
easy chicken.jpgEasy Chicken

Meer nieuws vanaf de Sial:

EU koopt steeds minder rundvlees uit Brazilië

NL-vlees verdwijnt naar de achtergrond op Sial

Sial roept Knorr Vie uit tot beste innovatie ter wereld

Mona Boordevol wint Sial d'Or in categorie zuivel

Altijd op de hoogte blijven?