Foto: Koos Groenewold

De Week van de Slager 2020 gaat niet door. Dat heeft het bestuur van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) besloten vanwege de coronacrisis en de daarbij horende maatregelen. De Week van de Slager zou plaatsvinden van 11 tot en met 16 mei 2020. Dit wordt nu 12 tot en met 17 april 2021.

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf . Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Beide organisaties vinden het erg jammer dat ze de Week van de Slager moeten uitstellen, maar geloven dat dit de beste keuze keuze is. "Slagerondernemers, hun medewerkers maar ook de doelgroepen (kinderen, jongeren, zij-instromers) waar de Week van de Slager zich op richt, hebben als de coronacrisis achter de rug is andere prioriteiten en behoeften."

De Week van de Slager

Het thema van 2020, ‘een verrassend veelzijdig vak’, schuift door naar 2021. Het doel van de Week van de Slager is de jeugd enthousiasmeren voor het slagersvak Deelnemende slagers laten zien hoe verrassend veelzijdig en ambachtelijk het slagersvak is door middel van bijvoorbeeld gastlessen op school, demonstraties, proeverijen, workshops of een open huis. Slagers die in 2021 willen deelnemen kunnen zich hiervoor online aanmelden.

Altijd op de hoogte blijven?