De Week van de Slager is gestart. Vanaf vandaag, 4 april, staat het ambachtelijk en ondernemende beroep van slager centraal. De Week van de Slager bestaat dit jaar uit drie pijlers: het Festival van de Slager, gastlessen en inspiratiestages.

Op dit moment werken bijna 17.500 mannen en vrouwen in de slagersbranche. Er staan ruim 100 vacatures open op www.werkenindeslagerij.nl. Er is dus voldoende ruimte voor creatief en ondernemend talent. Het slagersvak is de afgelopen jaren enorm veranderd. Het is een uitdagend beroep waarin men bezig is met voeding en waar je vandaag de dag meteen aan de slag kan.

Festival van de Slager

Maandagochtend 4 april startte het Festival van de Slager. Bezoekers van dit online event wanen zich op een echt festival vanwege de interactieve techniek van 3d en maken kennis met het slagersvak. Zo kunnen ze luisteren naar het persoonlijke slagersverhaal van zelfslachtende slager Rein Kastelein en slagerondernemer Rachid Kaddour of een escaperoom spelen. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: de overstap vanuit een andere branche naar de slagersbranche, opleidingen en staan slagers Josja Haagsma, Leon van den Donker en Frits Ploegmakers stil bij hun werk.

Slagersvak

Koos van Essen, slagerondernemer en voorzitter van Koninklijke Nederlandse Slagers: “Ik ben er trots op om slager te zijn en mensen te laten genieten van vlees. Ook in de toekomst blijven mensen naar de slager gaan. De passie voor goed en gezond voedsel en lekker eten groeit. Het is en blijft een heel mooi vak. Je hebt persoonlijk contact met klanten, je hebt een mooi verhaal te vertellen en je levert een bijdrage aan het geluksmoment van mensen. Met een lekker en prachtig stukje vlees, een vleesvervanger of een mengelmoes daarvan genieten mensen nog meer van hun eetmoment, dat is toch prachtig? En dan is de slager geen beroep meer dat achter muren en deuren plaatsvindt, maar letterlijk tussen de klant én de slager met een prachtig en gepassioneerd verhaal.”

Vlees

Vlees is de basis voor de producten uit de slagerij. Vlees heeft intrinsieke waarde, er is immers een levend wezen voor geslacht. Ambacht en vakmanschap voegen waarde toe aan de basisproducten. De slager biedt als specialist een serviceconcept voor de ambachtelijke vleesproducten. Hij/zij gebruikt alle onderdelen van het dier: ‘verwaarding’ van kop tot staart, zonder verspilling. Ook bepaalt de slager zijn eigen inkoop. Vaak komt het vlees uit de regio.

Week van de Slager

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?