Website Dag van de slager is live

18 april 2013 AnneMieke Ravenshorst

Voor de Dag van de slager, op 18 april, is een speciale website aangemaakt: www.dagvandeslager.nl. Thema van de dag is Kunst van de Slager.

Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). De landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb).

De actiewebsite www.dagvandeslager.nl is bedoeld voor vakgenoten en voor consumenten, die hier alle informatie over de dag kunnen vinden. Het thema van de dag is de Kunst van de Slager. Want wat de slager creëert, is kunst, zo stelt de KNS. 'Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2013 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.'

Op 18 april bieden alle deelnemende slagers hun klanten en andere geïnteresseerden een kijkje in de keuken. Elke slager kan zijn eigen programma aan activiteiten bedenken. Op dagvandeslager.nl worden onder het kopje ‘Voor de slager’ allerlei ideeën aangereikt. Op de website vindt de consument recepten en de deelnemende slagers.

Altijd op de hoogte blijven?