Website Dag van de slager is live

attachment-001_food-image-1162248

Voor de Dag van de slager, op 18 april, is een speciale website aangemaakt: www.dagvandeslager.nl. Thema van de dag is Kunst van de Slager.

Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). De landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb).

De actiewebsite www.dagvandeslager.nl is bedoeld voor vakgenoten en voor consumenten, die hier alle informatie over de dag kunnen vinden. Het thema van de dag is de Kunst van de Slager. Want wat de slager creëert, is kunst, zo stelt de KNS. 'Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2013 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.'

Op 18 april bieden alle deelnemende slagers hun klanten en andere geïnteresseerden een kijkje in de keuken. Elke slager kan zijn eigen programma aan activiteiten bedenken. Op dagvandeslager.nl worden onder het kopje ‘Voor de slager’ allerlei ideeën aangereikt. Op de website vindt de consument recepten en de deelnemende slagers.

Lees ook
KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.

Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...