Webinar ‘Herziening praktijkrichtlijnen voor koelinstallaties’

tweede foto Depositphotos_63771725_original corraheeshutter

NEN organiseert 13 mei het Webinar ‘Herziening praktijkrichtlijnen voor koelinstallaties’. Het gaat hierbij om NPR 7600 en NPR 7601. NPR 7600 gaat over de toepassing van brandbare koudemiddelen in stationaire koelinstallaties en warmtepompen. NPR 7601 is van toepassing op koelinstallaties en warmtepompen met koudemiddel koolstofdioxide.

Veel bedrijven hebben installaties waarin ze producten koelen of invriezen. Denk aan supermarkten, slagerijen, bakkerijen, restaurants, agrarische bedrijven en groothandels. De koelmiddelen in deze installaties kunnen een veiligheidsrisico opleveren. Vanuit duurzaamheidsoverwegingen stappen veel bedrijven over op zogenaamde ‘natuurlijke koudemiddelen’, zoals koolwaterstoffen en CO2. Dit wordt gestimuleerd vanuit de Nederlandse overheid.

Veiligheidsrisico’s

Aan deze koudemiddelen zijn echter veiligheidsrisico’s verbonden voor de werknemer: zo zijn koolwaterstoffen brandbaar, en is CO2 giftig. De uitgangspunten en vereisten voor veilig werken met deze koudemiddelen zijn uitgewerkt in twee praktijkrichtlijnen, de NPR 7600 (koolwaterstoffen) en de NPR 7601 (CO2). Deze hebben een belangrijke positie in de markt. De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) houdt toezicht op het veilig werken met deze installaties op basis van het Warenwetbesluit Drukapparatuur2016 en de genoemde praktijkrichtlijnen.

Webinar

Het doel van de Webinar is om gebruikers en installateurs te informeren hoe er veilig en verantwoord kan worden gewerkt met koelinstallaties. Met een focus op de belangrijkste wijzigen en toevoegingen van eerdere versies van de NPR-en (Nederlandse Praktijkrichtlijnen). Ook komt de relaties met wetgeving, (internationale) normen, competentie en certificering aan bod. Warmtepompen zijn een belangrijk onderdeel, maar bijeenkomst richt zich ook op andere koelinstallaties. Verder is er een mogelijk tot het stellen van vragen over beide NPR-en die door de aanwezige experts direct beantwoord kunnen worden. Aanmelden kan via NEN Evenementen.

 
Dossiers
Lees ook
Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Verstegen's Marianne van Keep ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, kreeg 11 november de titel ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ toegekend tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Hilversum.

18 procent jongeren koopt geen vlees

18 procent jongeren koopt geen vlees

Bij de aankoop van vlees zijn kwaliteit en prijs de belangrijkste overwegingen voor Nederlanders. Duurzaamheid en klimaat zijn niet doorslaggevend, hoewel de helft van de consumenten er wel bij stil zegt te staan. Dit blijkt uit een peiling van Ipsos in opdracht van campagneorganisatie Feedback.

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...