Wat mag de vleesbranche najaar 2024 niet missen?

15 augustus 2024
EVENEMENTEN | De zomer is in volle gang, maar Vleesmagazine blikt alvast vooruit naar het najaar. Dan staan er weer allerlei beurzen, vakwedstrijden en andere bijeenkomsten op de planning. Wat mag de vleesspecialist dit najaar niet missen?

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024

Dit jaar vindt de slagersbeurs Slavakto voor de eerste keer plaats onder de vlag van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Expo Houten vormt op 30 september en 1 oktober het toneel van deze vakbeurs. “Het slagersvak blijft zich ontwikkelen”, zegt Manfred Lukkezen, bestuurslid van Stichting Slavakto. “Slagers bieden een steeds breder assortiment aan met onder andere gemaksproducten en andere noviteiten. Dat vraagt om kennis en inspiratie. Wij zijn blij met de samenwerking om zo toch weer een jaarlijkse beurs voor de slagersbranche te organiseren. En wij passen bij de Vakbeurs Foodspecialiteiten, die zich de laatste jaren steeds verder ontwikkelde tot een brede beurs voor versspecialisten.”

Vakwedstrijden

Vakwedstrijden zijn een kans voor de slager om zijn of haar ambacht te tonen. Komend najaar staan de Slavakto-slagerswedstijden, De Lekkerste Bal Gehakt en Arnhem Rookworststad op het programma. De Slavakto-slagerswedstrijden vinden plaats tijden Vakbeurs Foodspecialiteiten. Slagers kunnen producten aanleveren in de rubrieken worstsoorten en vleeswaren, traiteurproducten, vegetarische en hybride (vlees)producten, en show en verkoopschotels . De inschrijving sluit 24 september.

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert komend najaar De Lekkerste Bal Gehakt. Op 12 september keurt de vakjury alle inzendingen bij SVO vakopleiding food in Houten op de smaak, geur, samenstelling, consistentie, bewerking en het aangezicht en snijvlak.

Dit jaar vindt voor de vijftigste keer Arnhem Rookworststad plaats. De Gelderse rookworst staat centraal in deze vakwedstrijd. Vanwege het jubileum belooft de organisatie een editie met een ‘gouden randje’. De keuring staat gepland op 17 oktober en de prijsuitreiking op 9 november.

Empack Gent

Vleesspecialisten die op zoek zijn naar inspiratie voor verpakkingen kunnen op 17 en 18 september terecht in Gent. Daar organiseert Easyfairs voor de tweede keer de verpakkingsbeurs Empack met een speciale focus op de voedings- en drankenindustrie.

Fachpack

Ook in Duitsland kunnen Vleesspecialisten terecht voor verpakkingsinspiratie. Daar vindt van 24 tot en met 26 september Fachpack plaats in de Nürnberg Messe. Deze vakbeurs biedt bezoekers een breed scala aan relevante onderwerpen over de verpakkingsindustrie, zoals oplossingen voor industriële en consumentengoederen, verpakkingshulpmiddelen en verpakkingsmaterialen, maar ook voor verpakkingsproductie, verpakkingstechnologie, logistiek en verpakkingssystemen of drukwerk.

Intrafood 2024

Op 25 en 26 september 2024 vindt in Kortrijk voor de negende keer Intrafood plaats. Dit is een tweedaags foodevent voor grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux & Noord-Frankrijk. Ook technologie, loonwerk, laboratoria en onderzoekscentra komen aan bod.

BBB Maastricht 2024

In het beurscentrum MECC vindt van 7 tot en met 9 oktober de horecabeurs BBB Maastricht plaats. Exposanten en bezoekers zien deze vakbeurs als de verbindende factor tussen Nederlandse en Belgische horeca professionals. BBB Maastricht biedt een beursvloer, presentaties, masterclasses en proeverijen.

SIAL Paris 2024

Van 19 tot en met 23 oktober staat Paris Nord Villepinte in het teken van SIAL, een van de grootste foodvakbeurzen van de wereld. Deze zestigste editie biedt naast de beursvloer een uitgebreid kennisprogramma met internationale sprekers. Zoals altijd is er veel aandacht voor innovaties en trends op foodgebied.

Altijd op de hoogte blijven?