Wat grillen we het liefst op welke barbecue?

6 augustus 2014 Eric Schuurman De Weber Summit S-670. Bijna 7000 euro. Maar dan heb je wel wat.

Zodra de eerste minuscule zonnestralen door het wolkendek komen ontsteken we in Nederland de barbecue. Inmiddels zijn we midden in het barbecueseizoen beland. Tijd voor beslist.nl om de tussenbalans op te maken. Welke barbecue is op dit moment 'hot' en wat voor een stuk vlees gaat er dan op? De speklap blijkt een heuse hit.

De barbecue op kolen wordt alom geroemd om zijn authentieke smaak, en de geweldige barbecue ervaring. Toch geven we steeds vaker de voorkeur aan een barbecue die we met gas ontsteken. Het comfort om binnen enkele minuten het vlees te kunnen garen wordt daarbij als zeer belangrijk gezien. De elektrische barbecue legt het af tegen de kolen en gas varianten. Dit voornamelijk vanwege de smaak, of het gebrek daar aan. De elektrische barbecue is met name geschikt voor degene die één of twee keer per jaar willen barbecueën.

De speklap is dit jaar de topper op de barbecue. Als goede tweede zijn de worstjes geëindigd en de hamburger eindigt op de derde plaats. Ondanks dat we zeer weg zijn van de authentieke barbecuesmaak, mag een sausje niet ontbreken bij deze vleesgerechten. De favoriete saus bij het barbecueën is de knoflooksaus. Op nummer twee staat de whisky-cocktailsaus en op nummer 3 is de shaslicksaus geëindigd.

De duurste barbecue op dit jaar de Weber Summit S-670. Deze volledige buitenkeuken gaat momenteel voor een bedrag van € 6.999,- over de toonbank. Andere opvallende barbecues zijn de driepoot BBQ en de balkonbarbecue. De driepoot barbecue brengt ons terug in de tijd en de balkonbarbecue maakt het gemakkelijk om ook op driehoog achter te barbecueën.

Altijd op de hoogte blijven?