Wakker Dier zet vleesgeding door

13 augustus 2012 Edwin Rensen

AMSTERDAM - Stichting Wakker Dier (WD) start vandaag een kort geding tegen supermarktketen Super de Boer wegens het 'voorliegen van haar klanten over varkensvlees.

AMSTERDAM - Stichting Wakker Dier (WD) zet het kort geding tegen supermarktketen Super de Boer wegens het ‘voorliegen van haar klanten over varkensvlees', toch door. 

Super de Boer heeft inmiddels in een brief aan Wakker Dier toegegeven dat ‘een verkeerd beeld is geschetst’, maar wil naar de zin van Wakker Dier onvoldoende rectificeren.

In haar blad ‘Lekker leven’ (oplage ca.1,7 miljoen) prijst Super de Boer in 8 pagina's uitgebreid haar varkensvlees aan, met plaatjes van 'blije' biggen in het stro en in de wei.

Wakker Dier bezocht de in het artikel genoemde varkensbedrijven afgelopen week undercover en was verbijsterd. ‘In werkelijkheid gaat het over industrievlees van biggen die in krappe betonnen hokken leven zonder stro. Van een sappige groene weide kunnen deze varkens slechts dromen. Het klantenblad is doorspekt met leugens, afgewisseld met goedkope varkensvleesaanbiedingen,’ laat een woordvoerder van WD weten.

Op vrijdag 26 februari is de zitting. 

Lees ook ons weblog:
Vega Versus Vlees

Lees ook:
'Super de Boer liegt over varkensvlees' (8 februari 2010)
Kiloknaller nieuw doelwit Wakker Dier (9 oktober 2009)
Column: Wie liegt er nou eigenlijk? (2 september 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Wakker Dier en varkensvlees

Altijd op de hoogte blijven?