Wakker Dier: ‘Boeren houden van koeien’-campagne Liegebeest 2022

6 september 2022 Redactie Vismagazine

Wakker Dier maakt bekent dat de campagne Boeren houden van koeien is verkozen tot Liegebeest van 2022. Met deze jaarlijkse verkiezing wil de dierenwelzijnsorganisatie misleidende uitspraken over dierenwelzijn aanpakken en bedrijven en consumenten scherp houden.

In totaal werden er 21.675 stemmen uitgebracht tijdens deze veertiende editie van de verkiezing. 60 procent van deze stemmen ging naar de ‘Boeren houden van koeien’-campagne van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, een vereniging van jonge boeren. De tweede plaats was voor de campagne van de geitensector over het optimaal welzijn van de geit. Deze ontving 20 procent van de stemmen.

Eerder trok Wakker Dier de nominaties terug van Plus Boerentrots kalfsvlees met vrije kalfjes, 'eerlijke ingrediënten' van Van Dobben, en de natuurlijk gekweekte tilapia van Jumbo. Dit gebeurde nadat Plus liet weten de vrije kalfjes-claim van de website en de verpakking halen, Jumbo de claim natuurlijk gedrag van de website haalt en Van Dobben vanaf najaar 2022 alleen nog kippenvlees met minimaal één ster Beter Leven ster gebruikt.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?