Wagyu-vlees zoekt weg naar retail

2 oktober 2009 Norbert van der Werff

UTRECHT - Producent van wagyu-rundvlees Wagyu-farm verkoopt veel aan horeca. De producent van het Japanse runderras wil zich op de Foodweek presenteren aan de retail.

lic/imageUTRECHT - Producent van wagyu-rundvlees Wagyu-farm verkoopt veel aan horeca. De producent van het Japanse runderras wil zich op de Foodweek presenteren aan de retail.

Tot nu toe richtte ondernemer Jan Slangen op de horeca. Hij stelt dat elke horeca-ondernemer op het moment een dipje heeft. 'Maar gelukkig heb ik een afzetgebied dat loopt van Amsterdam tot Frankfurt en Brussel.'

Dat hij de doelgroep verbreedt, heeft dan ook vooral te maken met de vierkantsverwaarding. 'De horeca is namelijk vooral geïnteresseerd in de duurdere delen. Er is meer belangstelling voor de haasjes dan in de burgers. Dat is heel logisch, maar de wij willen de snippers ook kwijt.'

Het bedrijf richt zich op de retail met producten als wagyu-burgers en carpaccio.  Slangen ziet ook kansen voor Kerstmis omdat veel mensen dan thuis blijven maar wel iets bijzonders willen eten.

Nieuwe producten

Het bedrijf heeft enkele nieuwe producten ontwikkeld. Net voor de Foodweek gereed is de fond van vlees van wagyu-runderen. Bovendien wordt gewerkt aan een wagyu-stoofpotje. Sinds enkele maanden levert Wagyu-farm bovendien wagyu-vet dat in de horeca gebruikt kan worden om te bakken. 'Je kunt er bijvoorbeeld asperges mee aanbakken, maar ook friet in bakken. Zo kun je het product upgraden.' 

Meer nieuws van Meatandmeal over de Slavakto 2009:

Lekkerste gehaktbal komt uit Den Haag (30 september 2009)

Rien Bezooijen beste slager van Nederland (foto's) (30 september 2009)

Bassie en andere gadgets op Slavakto (foto's) (29 september 2009)

De Koning Vlees levert weer aan retail (29 september 2009)

Trouwjurk van vlees op Slavakto (foto's) (28 september 2009)

'Gehakt van AH is goor stinkende troep' (28 september 2009)

'Slagers moeten zelf vleesbureau oprichten' (28 september 2009)

Meer nieuws van Slagerswereld.nl over de Slavakto 2009:

Frankrijk wint International Young Butchers’ Competition 

Nieuw beeldje Slagerij van het Jaar

Prijzen voor slagers Bastiaans en Derksen op Slavakto

Fotoverslag Slavakto

Johan van Uden wint opnieuw Gouden Slagersring

Eerste scores Slagersvakwedstrijden bekend

Lees ook:

Nice to Meat wil betere bescherming Wagyu (5 februari 2009)

Asda wil Wagyu betaalbaar maken (11 februari 2008)

Altijd op de hoogte blijven?