Wageningen Research en TNO bundelen voedselonderzoek

266px-WUR_forum_building

Wageningen Research en TNO versterken en concentreren het onderzoek op het gebied van voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding. De betrokken researchmedewerkers van TNO gaan hiermee over naar Wageningen Research (voormalig DLO). Het nieuwe centrum dat voorlopig Dutch Food Institute (DFI) heet, gaat per 1 januari 2018 van start onder bestuurlijke en juridische verantwoordelijkheid van Wageningen Research.

Met de bundeling ontstaat een samenhangend portfolio van fundamenteel en toegepast onderzoek voor nationale en internationale bedrijven en overheden op dit terrein. Dit draagt bij aan de Nederlandse concurrentiekracht en het export perspectief van de Agri & Food-sector. Voor TNO betekent dit de overgang van circa vijftig researchmedewerkers naar Wageningen Research. Het voornemen wordt de komende tijd nader ingevuld door alle betrokken partijen en is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de beide Ondernemingsraden en de raden van toezicht.

Vervolgstap

Dit fysiek en organisatorisch samengaan is de vervolgstap op een al lang bestaande samenwerking tussen de beide partijen. Die samenwerking werd in 2015 al geïntensiveerd in de vorm van het Grand Design Topsector Agri & Food, tussen Wageningen Research, TNO, het (voormalige) Top Institute for Food and Nutrition en het TKI Agri & Food. De betrokken partijen zullen de plannen de komende tijd samen met het Ministerie van Economische Zaken en de Topsector Agri & Food uitwerken.

Wereldwijde uitdagingen

TNO ziet deze concentratie als een belangrijke stap in het realiseren van onderzoek om toekomstbestendige voedselsystemen te ontwikkelen met voldoende, veilig en gezond, gevarieerd en duurzaam geproduceerd voedsel dat beschikbaar en betaalbaar is voor iedereen. TNO zal daarbij afscheid moeten nemen van een aantal zeer gemotiveerde en betrokken medewerkers die binnen het nieuwe Dutch Food Institute zullen gaan werken. TNO doet dat in de overtuiging dat met de totstandkoming van het DFI bij Wageningen Research een internationaal toonaangevend centrum ontstaat voor vernieuwend onderzoek naar voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
MBO Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood bundelen krachten tegen voedselverspilling

MBO Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood bundelen krachten tegen voedselverspilling

Het MBO-onderwijs in Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood werken samen in het project ‘Let’s change the face of food waste’. Het doel is voedselverspilling tegen gaan en meer bewustwording te creëren.

Onderzoek naar werknemers in vleessector

Onderzoek naar werknemers in vleessector

Ruim 37 procent van de werknemers in de vleessector is in dienst van een uitzendbureau. Dat blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Inflatie beïnvloedt het koopgedrag van veel consumenten, ook bij onze oosterburen. 31 procent van de Duitsers kan zich hun gebruikelijke vleesconsumptie niet meer veroorloven. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vion voor de Vion Consumer Monitor.