VvK: ‘Consument beste af bij Keurslager

28 maart 2014 Edwin Rensen

Koop het vlees bij ambachtelijke vakmensen die kleinschaliger inkopen en weten waar het vlees vandaan komt.’ De Vereniging van Keurslagers (VvK) reageert op de ophef die deze week ontstond over de vleesaffaires.

Keurslagers in Nederland hanteren een eigen inkoopbeleid. Mede daardoor kopen zij veelal lokaal en bij kleinere bedrijven in. 'Een transparant verhaal kan je alleen geven als je weet waar het vlees vandaan komt. Dat is de kracht van de ambachtelijke slager', aldus Ruud Bakker (foto) directeur van de VvK. 'De werkwijze van deze leveranciers is door de kleinschaligheid wezenlijk anders dan van de slachterijen die aan de industrie leveren. Het zijn veelal Nederlandse bedrijven die transparant werken en inzicht hebben in de herkomst van het vlees', vervolgt  Bakker.


Kwaliteitssysteem

De VvK heeft begrip voor de onzekerheid van de consument over vleesconsumptie. 'Voedselveiligheid staat bij de VvK op nummer één. Wij hanteren als extra borging een eigen kwaliteitssysteem dat door een onafhankelijke externe instantie wordt verzorgd. Zij voeren praktijkgerichte én steekproefsgewijze controles uit. Dit is een keuring bovenop de wettelijke keuringen. Het ingekochte en verwerkte vlees wordt jaarlijks onaangekondigd gecontroleerd op hygiëne en voedselveiligheid', aldus Bakker.

Met dit systeem geeft de Keurslager de klant de garantie voor een veilig stukje vlees.


Altijd op de hoogte blijven?