VS weer gek op bacon en ganzenvet door kookboek

attachment-001_food-image-VLS7302I01

NEW YORK - Van een Frans kookboek uit 1961 zijn afgelopen week in de Verenigde Staten zeker 22.000 exemplaren verkocht. Amerikanen zijn hierdoor weer in de ban van ganzenvet en bacon.

NEW YORK - Van een Frans kookboek uit 1961 zijn afgelopen week in de Verenigde Staten zeker 22.000 exemplaren verkocht. Amerikanen zijn hierdoor weer in de ban van ganzenvet en bacon.


Hiermee neemt het boek vanaf 30 augustus de eerste plaats in in een van de toonaangevende verkooplijsten van de krant New York Times.


Het boek Mastering the Art of French Cooking van Julie Child beschrijft hoe Child de Franse keuken ontdekte toen ze in Frankrijk woonde.


Tijdsintensief

Het boek staat vol arbeids- en tijdsintensieve recepten, die onder meer grote hoeveelheden boter, ganzenvet, bacon en dergelijke ingrediënten bevatten. Amerika is doorgaans meer gefocust op snel en vetarm.


Vermoedelijk is de onlangs uitgekomen film Julie and Julia de oorzaak van de gestegen verkoopcijfers. De film gaat over Childs boek en een moderne blogger die de gerechten probeert te maken. Child overleed in 2004 op 91-jarige leeftijd.

Lees ook:

CDA wil verbod op vegetarisch kookboek (22 april 2009)

Bacon verovert Amerika (1 april 2009)

Bacon Explosion naar Nederland (12 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over kookboeken

Alle berichten over bacon

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.