VS weer gek op bacon en ganzenvet door kookboek

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

NEW YORK - Van een Frans kookboek uit 1961 zijn afgelopen week in de Verenigde Staten zeker 22.000 exemplaren verkocht. Amerikanen zijn hierdoor weer in de ban van ganzenvet en bacon.

NEW YORK - Van een Frans kookboek uit 1961 zijn afgelopen week in de Verenigde Staten zeker 22.000 exemplaren verkocht. Amerikanen zijn hierdoor weer in de ban van ganzenvet en bacon.


Hiermee neemt het boek vanaf 30 augustus de eerste plaats in in een van de toonaangevende verkooplijsten van de krant New York Times.


Het boek Mastering the Art of French Cooking van Julie Child beschrijft hoe Child de Franse keuken ontdekte toen ze in Frankrijk woonde.


Tijdsintensief

Het boek staat vol arbeids- en tijdsintensieve recepten, die onder meer grote hoeveelheden boter, ganzenvet, bacon en dergelijke ingrediënten bevatten. Amerika is doorgaans meer gefocust op snel en vetarm.


Vermoedelijk is de onlangs uitgekomen film Julie and Julia de oorzaak van de gestegen verkoopcijfers. De film gaat over Childs boek en een moderne blogger die de gerechten probeert te maken. Child overleed in 2004 op 91-jarige leeftijd.

Lees ook:

CDA wil verbod op vegetarisch kookboek (22 april 2009)

Bacon verovert Amerika (1 april 2009)

Bacon Explosion naar Nederland (12 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over kookboeken

Alle berichten over bacon

Altijd op de hoogte blijven?