VS: vlees pas op de markt na uitslag test

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

WASHINGTON – Vlees mag pas op de markt worden gebracht als uit testen blijkt dat het volledig veilig is. Dat is een voorstel van het Amerikaanse landbouwministerie USDA, naar aanleiding van de tientallen vleesrecalls dit jaar.

WASHINGTON – Vlees mag pas op de markt worden gebracht als uit testen blijkt dat het volledig veilig is. Dat is een voorstel van het Amerikaanse landbouwministerie USDA, naar aanleiding van de tientallen vleesrecalls dit jaar.


De USDA voert jaarlijks duizenden routinetesten uit op allerlei soorten vlees. Vleesproducenten mogen het vlees tot nu toe, in afwachting van de resultaten, verkopen.

Daar moet een einde aan komen, oppert de USDA nu. Twintig procent van de recalls dit jaar werd uitgevaardigd na routinetesten door het ministerie.


Lees in het novembernummer (2007) van Meat & Meal een analyse over de vele recalls in de VS.

Lees ook:

E.coli in vlees door maas in wet (15 november 2007)

Cargill roept weer tonnen vlees terug (5 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over E.coli

Alle berichten over recalls

Altijd op de hoogte blijven?