Voormalig Plukon-topman erelid van NEPLUVI

6 april 2023 Redactie Vleesmagazine

Peter Poortinga, tot 31 maart CEO bij Plukon Food Groep, is het nieuwe erelid van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Hij trad op 5 april 2023 af als vice-voorzitter van deze brancheorganisatie voor pluimvee. Arno Dekkers van 2 Sisters Food Group neemt deze functie van hem over.

Op 5 april vond de Algemene Leden Vergadering Nepluvi plaats. Voorzitter Gert-Jan Oplaat bedankte Peter Poortinga uitvoerig voor zijn belangrijke en constructieve bijdrage voor de sector en de vereniging. Vanwege deze bijdrage is Poortinga benoemd tot erelid van de vereniging.

30 jaar in de pluimveevleessector

Poortinga studeerde aan de Wageningen Universiteit waarna in dienst trad bij toentertijd Vleesch du Bois B.V.. De start van een carrière van bijna 30 jaar in de pluimveevleessector. De afgelopen 22 jaar gaf hij leiding aan de Plukon Food Group. Pluko, een van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees in Europa, groeide onder zijn leiding van ruim €200 miljoen omzet naar €2 miljard. Waar het bedrijf in 2000 circa 1.800 werknemers in dienst had, werken er nu 9.000 werknemers voor Plukon. Momenteel vallen er 28 pluimveeverwerkende bedrijven onder de Plukon Food Group, die gestationeerd zijn in een veelvoud van Europese landen.

Chevalier dans l’Ordre national du Mérite

De verdiensten van Poortinga zijn niet alleen opgemerkt in Nederland, maar ook in andere Europese landen. Zo heeft hij in september 2022 de Franse onderscheiding ‘Chevalier dans l’Ordre national du Mérite’ (Ridder in de Nationale Orde van Verdienste) in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg deze onderscheiding namens de president van Frankrijk omdat hij het Franse bedrijf DUC heeft overgenomen en heeft hersteld tot een winstgevende organisatie, waardoor een groot aantal Franse banen zijn behouden.

Dhr. Poortinga blijft nog verbonden aan de agro-sector, vanwege zijn participatie in diverse raden en besturen, waaronder de Raad van Commissarissen van Plukon.

Altijd op de hoogte blijven?