Vooral ouderen laten maaltijden thuisbezorgen

Keurslager-Blanke-2

Het aantal verkochte thuisbezorgmaaltijden stijgt door de aangescherpte coronamaatregelen weer sterk, zo blijkt uit onderzoek van De Buffetten Boer. De webshop in buffetcatering ziet dat vooral ouderen voor thuisbezorging kiezen. Lofschotel met beenham is daarbij de meest gekozen maaltijd, gevolgd door de bamischotel met atjar.

‘Onze maaltijden werden geïntroduceerd tijdens de eerste golf van het coronavirus’, zegt Michel Haarhuis, eigenaar van De Buffetten Boer. ‘In de maanden maart en april verkochten we ontzettend veel maaltijden. Nu we weer in gedeeltelijke lockdown zitten, zien we opnieuw een flinke stijging. Vooral onder ouderen zijn de maaltijden extreem populair. De perfecte oplossing voor ouderen die geen risico willen nemen door de supermarkt te bezoeken.’

Supermarktbezoek voorkomen

Uit de cijfers van De Buffetten Boer blijkt dat de grootste groep mensen die maaltijden laat bezorgen (21,7 procent) tussen de 55 en 64 jaar is. Daarna volgt de groep 65-plussers, die 19 procent van het totale klantenbestand vormen. Verrassend genoeg volgt de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar op de derde plaats. Vermoedelijk omdat zij de maaltijden bestellen voor hun ouders of grootouders.

Top 5

De vijf favoriete afhaalmaaltijden van Hoevelakense ouderen zijn: Lofschotel met beenham, bamischotel met atjar, zalmfilet met honing-mosterdsaus, boontjes in ontbijtspek en spaghetti met Hollandse groenten.

Slagerij Blanke

Ook veel slagers verkopen niet alleen steeds meer kant-en-klaar maaltijden, maar laten deze ook bezorgen. Een slager die recentelijk in zijn maaltijdaanbod heeft geïnvesteerd, is Keurslagerij Blanke in Marum. Tijdens de laatste verbouwing is een nieuwe koeltoonbank geplaatst. In het midden worden de kant-en-klaarmaaltijden gepresenteerd. ‘We hebben veel oudere mensen in onze klantenkring en vooral in de coronatijd hadden we verwacht dat zij behoefte zouden hebben aan een- of tweepersoons maaltijden. Desgewenst kunnen deze zelfs bij hen worden bezorgd’, aldus Jan Willem en Byanca Blanke.

Ook de voorverpakte vleeswaren vinden gretig aftrek. ‘Het werkt heel prettig om de vleeswaren voor te snijden. Zo kunnen klanten nog sneller worden geholpen. We proberen iedere dag de voorraad zo goed mogelijk op peil te houden.’

 
Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

De coronacijfers lopen op en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Vanavond om 19.00 uur kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan in een persconferentie. Het zou gaan om een gedeeltelijke lockdown van drie weken. Dat meldt NOS.