Volop noviteiten te zien op 64ste Horecava

VLM-LA-STREETFOOD-3

In de RAI Amsterdam is vandaag de 64e editie van Horecava van start gegaan. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Vandaag bezocht de redactie van Vleesmagazine diverse stands en noteerde enkele noviteiten.

Meatstreet presenteert tijdens de Horecava haar nieuwe merk Double Dutch. Dit vlees is afkomstig van een bijzondere selectie rundvlees van Hollandse dubbeldoelkoeien. De dubbelkoe, zoals het Holstein of MRIJ-ras, is een belangrijke producent van melk en vlees. Nadat deze koeien diverse keren kalveren hebben gekegen, neemt de melkproductie af en krijgen ze circa 120 dagen een speciaal, rijk voedingsprogramma, waardoor de marmering in de vleesspier en de vetbedekking op het vlees toeneemt. In het verleden werd het vlees van de melkkoeien vaak geëxporteerd. Meatstreet is blij er nu een duurzame bestemming voor gevonden te hebben. De smaak van Double Dutch is rond, grasachtig en toegankelijk.

VLM-Meatstreet-e1578948134500-225x300

The Blue Butcher

Tijdens de Horecava introduceert Van Loon Group onder een nieuw label ‘The Blue Butcher’, een uitgebreid assortiment innovatieve vleesvervangers om te bouwen aan een ‘geenvleesvandaag’-schap. The Blue Butcher stapt Van Loon Group als vleesverwerker in de categorie van vleesvervangers en vertaalt haar kennis en kunde naar plantaardige eiwitten. Revolutionair in dit nieuwe concept is dat de producten van The Blue Butcher bijna niet van vleesproducten te onderscheiden zijn. De hoofdbestanddelen bestaan uit soja en tarwe om zo de bite en structuur van vlees te krijgen.

VLM-Blue-Butcher-2-300x225 ‘Met de kleurcode blauw zetten we The Blue Butcher in een nieuwe categorie neer: vleesvervangers binnen het schap van vers vlees. Blauw staat voor ‘No Meat Inside’ en als inspiratie voor ’vandaag geen vlees’, aldus Roland van Loon. Het assortiment bestaat uit verse burgers, gehakt, worstjes, balletjes en twee soorten schnitzels. ‘De producten, op basis van duurzame soja en tarwe, zijn bijna niet van vleesproducten te onderscheiden en worden tegen een voor vers vlees herkenbare prijs aangeboden. ‘Met deze ingrediënten zijn momenteel de beste vlees-identieke producten te produceren, met name qua bite en structuur. Vanzelfsprekend richten we ons in de aankomende jaren ook op de inzet van andere plantaardige eiwitten, zoals bijvoorbeeld gele erwten.’ VLM-Blue-butcher-300x225

Vlees en vleesvervangers gaan heel goed samen, vindt Van Loon. ‘Uiteindelijk zitten we in de markt van proteïne. Het is van belang dat het assortiment vleesvervangers in het vleesschap wordt aangeboden, zodat consumenten worden aangespoord om vleesvervangers mee te nemen als zij voor het schap staan.’ Voor de toekomst wil de Van Loon Group haar vooruitstrevende positie behouden door zowel in vlees als vleesvervangers in nauwe samenwerking met alle ketenpartners het beste te bieden. ‘Het vleesverbruik in Nederland, dat nu rond de 77 kilo per persoon ligt, zal niet stijgen. Het is duidelijk dat de groei in volume met name vanuit vleesvervangers gaat komen.’

LA Streetfood

VLM-LA-STREETFOOD-5-300x225 LA Streetfood helpt koks om snel mooie gerechten op tafel te zetten. ‘Kwalitatief, maar simpel binnen enkele seconden te bereiden’, vertelt Bart Mentink. Op de Horecava laten ze bijvoorbeeld desserts zien die met behulp van twee soorten kruimels, spuitzakken met vulling, zoals cheesecake, en wat vers fruit gemaakt kunnen worden. Andere noviteit is de Bagelburger, waarbij de burgers hetzelfde ronde gat hebben als de bagels. Daarnaast worden de Happy Nacho’s getoond. Nacho’s in drie kleuren, voor de ondernemer die zich wil onderscheiden. Een nieuwe saus in het assortiment is de Smokey Ham Sauce, die heel goed combineert met burgers, hotdogs, de avocadoburger, salades en frites.

De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager laat allerlei vegetarische gerechten proeven zoals: Penne Arrabiata met vegetarisch gehaktballetjes, een vegetarisch Teriyaki, Bietello Tonnato met vegetarische tonijn, vegetarische Flammkuchen met waterkers en vegetarisch spek en vegetarische Gyros met pickels en tzatziki.

  • Nog enkele foto's van vandaag:
VLM-sfeer-3-300x225 VLM-sfeer-4-300x225 VLM-sfeer-300x225 VLLM-Sfeer-300x225

Ook morgen tijdens de tweede dag van de Horecava is de redactie van Vleesmagazine weer in RAI Amsterdam aanwezig.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

Kipster breidt uit naar Verenigde Staten

Kipster breidt uit naar Verenigde Staten

Kipster breidt uit naar de Verenigde Staten. Vandaag, 11 oktober 2021, start de bouw van vier boerderijen in de Indiana. De Kipster eieren en vlees liggen voor Kerst 2022 in de schappen van de Amerikaanse supermarktketen Kroger.