Vleiskeuren krijgt nieuw leven

SLAGERSWERELD - De stichting Vrienden van Huissen blaast het Vleiskeuren dit jaar nieuw leven in. De supermarkten en de horeca doen in september ook mee aan het evenement.

SLAGERSWERELD - De stichting Vrienden van Huissen blaast het Vleiskeuren dit jaar nieuw leven in. De supermarkten en de horeca doen in september ook mee aan het evenement.

De traditie, waarbij de slagers op de donderdag voor de kermis (dit jaar op 20 september) hun vlees door het publiek laten keuren, rustte de laatste jaren op steeds minder schouders. Huissen kent door de komst van de supermarkten nog maar twee slagers: Mom aan het Raadhuisplein en Buurman (voorheen Zaat) aan het Van Wijkplein. 'Zij hebben het de afgelopen jaren fantastisch gedaan, maar ze wilden het niet meer met zijn tweeën organiseren', aldus voorzitter Frank Jeurissen van de stichting Vrienden van Huissen in dagblad De Gelderlander. 'Daarom heeft oud-burgemeester Persoon ons vorig jaar benaderd met de vraag of wij de schouders eronder wilden zetten.'

De Vrienden van Huissen hebben supermarkten Albert Heijn en Super de Boer en warenhuis HEMAbenaderd om mee te doen. 'Het is de bedoeling ieder van hen te koppelen aan een horecazaak. Ze kunnen dan samen iets verzorgen: de supermarkt het vlees, de horecazaak het drankje.' Welke horecazaken meedoen is nog niet bekend. HEMA en Super de Boer hebben hun medewerking al toegezegd.

Lees ook
NVWA-inspectieresultaten per 1 september 2020 sneller openbaar

NVWA-inspectieresultaten per 1 september 2020 sneller openbaar

In de openbaarmaking van inspectieresultaten van de NVWA treden per 1 september veranderingen op. Dit biedt NVWA de mogelijkheid om inspectieresultaten sneller met naam en toenaam naar buiten te brengen. Zo zullen bijvoorbeeld de inspectieresultaten van alle horeca in Nederland zichtbaar worden.De afgelopen jaren zijn al van verschillende productonderzoeken...

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors gestegen. De mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij start met 35 procent meer studenten. Dat betekent dat slagerijen genoeg vertrouwen...

‘Deel supers schendt afspraken barbecuevlees’

‘Deel supers schendt afspraken barbecuevlees’

Niet alle supermarkten houden zich aan afspraken over het aanbieden van varkensvlees voor de barbecue met een keurmerk. Dat stelt Dierenwelzijnscheck, een onlinedatabase waar consumenten de impact van hun vleesaankopen op dierenwelzijn en klimaat kunnen checken.Volgens Dierenwelzijnscheck, een initiatief van actiegroep Varkens in Nood,  bieden negen...