Vlees(waren)sector staakt volgende week

13 augustus 2012 Tom van der Meer

AMSTERDAM - Werknemers in de vlees(verwerkende) -industrie gaan volgende week staken. Donderdag bij de vleeswarenfabrieken Stegeman en Zwanenburg en vrijdag en zaterdag bij de slachterijen van Vion en Ekro.

AMSTERDAM - Werknemers in de vlees(verwerkende) -industrie gaan volgende week staken. Donderdag bij de vleeswarenfabrieken Stegeman en Zwanenberg en vrijdag en zaterdag bij de slachterijen van Vion en Ekro.


FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond dreigen met deze stakingen omdat de werkgevers (COV) hun eindbod niet hebben geaccepteerd.


Te mager eindbod

'De werkgevers komen met een te mager eindbod. Daarom zeiden onze leden Nee tegen het aanbod dat werkgevers in zowel de vlees- als de vleeswarensector hebben neergelegd', zegt CNV-onderhandelaar Frans van de Veen.


'We hebben lang geprobeerd via overleg tot afspraken te komen. Maar als de werkgevers dat echt niet willen, is staken onze laatste mogelijkheid', zegt FNV-bestuurder John Klijn.


COV teleurgesteld

COV/VNV-onderhandelaar reageert teleurgesteld in het Agrarisch Dagblad. 'Wij handhaven ons bod en wachten verdere ontwikkelingen af.'


De bonden eisen een loonsverhoging van 2,5 procent. De COV wil niet verder gaan dan 1 procent. Ook wil COV nieuwe medewerkers flexibeler arbeidsvoorwaarden bieden. Dat is voor de vakbonden onbespreekbaar.


In de vlees- en vleesverwerkende industrie werken in totaal zo’n 14.000 mensen.


Lees ook:

Mogelijk stakingen in vleessector op 22 juni (10 juni 2009)

'Vleessector misbruikt recessie' (4 juni 2009)

Eigen CAO Plukon op de helling (5 mei 2009)

Nog geen hoger loon werknemers vleeswaren (21 april 2009)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over stakingen

Alle berichten over cao's

Altijd op de hoogte blijven?