Vleesverwerker Westvlees plaatst 225 personeelsleden in quarantaine

shutterstock_512975341-A1200x800-560x373

Bij Westvlees in Westrozebeke in België zijn zeker 18 mensen besmet met het coronavirus. Het bedrijf heeft de volledige versnijderij gesloten. 225 personeelsleden zijn getest en moeten minstens een week in thuisisolatie blijven.

Dat meldt VMTFood. De alarmbellen gingen 4 augustus af nadat zes personeelsleden met het coronavirus besmet bleken en in quarantaine werden geplaatst.  'Daarop zijn gisteren al 150 tot 200 testen uitgevoerd bij de werknemers van de snijafdeling', vertelt burgemeester Francesco Vanderjeugd aan de VRT. Uit voorzorg is de volledige afdeling versnijderij van het bedrijf gesloten. Westvlees heeft geen weet van besmettingen op een andere afdeling in Westrozebeke.

coronavirus2-560x418-300x224 Testresulaten

Het aantal personeelsleden dat besmet is, is nog niet bekend. Momenteel zijn er al zeker 18 positieve gevallen, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen. 'Nu wachten we nog de laatste resultaten van de tests af', vervolgt de burgemeester. 'Normaal gezien moeten die tegen vanavond of ten laatste morgenmiddag binnen zijn.'

Verspreiding van het virus

Het vleesbedrijf laat in een persbericht weten ook medewerkers op andere afdelingen te testen op het virus. Het bedrijf, dat in nauw contact staat met het Agentschap Zorg & Gezondheid , hoopt dat een dergelijke grootschalige test kan bijdragen aan de wetenschappelijke kennis van de verspreiding van het coronavirus.

Pilot studie

Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev staat hier positief tegenover. 'We hebben Sciensano gevraagd een pilotstudie te starten naar de invloed van ventilatiesystemen en temperatuur en vochtigheid op de verspreiding van het virus.'

 
Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

De coronacijfers lopen op en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Vanavond om 19.00 uur kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan in een persconferentie. Het zou gaan om een gedeeltelijke lockdown van drie weken. Dat meldt NOS.