
Brouwgraan is met 85 procent het grootste restproduct bij het brouwen van bier. Het proces van MaGie Creations zorgt ervoor dat het brouwgraan omgezet kan worden in een emulgator (PowerBond) die clean-label, effectief en schaalbaar is. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk voor voedselproducenten om voedsel te produceren zonder synthetische en ultrabewerkte emulgator. Voor consumenten worden natuurlijke ingrediënten van duurzame herkomst steeds belangrijker. Ook hier speelt de nieuwe emulgator dus feilloos op in.
Breed inzetbaar
De PowerBond emulgator kan voor een groot scala aan voedingsmiddelen worden ingezet. Het heeft toepassingen voor bakkerijproducten tot vlees en vleesvervangers. Hiermee vormt het een realistisch alternatief voor bestaande additieven dat niet synthetisch of ultrabewerkt is.
Drie vliegen in één klap
Met de ontwikkeling van deze nieuwe emulgator tackelt MaGie drie vraagstukken in een keer. Hoe gaan we een groeiende wereldbevolking duurzamer voeden? Hoe kan afstand worden genomen van ultrabewerkt voedsel? En, hoe kunnen we waarde creëren uit onderbenutte reststromen? Al deze vraagstukken gelden voor zowel Nederland als de hele wereld.
Zonder residu
Ellen van der Starre, productontwikkelingsleider bij MaGie: “Door brouwgraan grondig te onderzoeken, ontdekten we de functionele eigenschappen die van nature aanwezig zijn in deze waardevolle biomassa – wat ons in staat stelde PowerBond te creëren, een emulgator die slechts minimale verwerking van de grondstof vereist, zonder dat er nieuwe reststromen ontstaan.”
Bron: ioplus en MaGie Creations
Lees ook over de samenwerking van MaGie Creations en Beko groothandel.