Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Jumbo Bavette

Bavette is een populair stuk vlees voor op de barbecue en dat is niet voor niets. Het is heerlijk mals en sappig. Het is de dikke rand vlees uit de flank van het rund en wordt ook wel vanglap, flank steak of vinkelap genoemd. Bavette heeft een grove lange draad en een intense eigen smaak met een lekkere bite. Het is mager vlees dat minder vet bevat dan bijvoorbeeld ribeye of entrecote.

Het is een veelzijdig stuk vlees dat je op verschillende manieren op de barbecue kunt bereiden. Je kunt het grillen, roken, braden, bakken of garen. Het vlees moet de juiste kerntemperatuur hebben zodat het mals blijft.

Gebruik een thermometer om de temperatuur van het vlees in de gaten te houden. Het beste kun je het eerst tot een kerntemperatuur van 50 graden laten komen en het daarna kort grillen tot het een mooie bruine kleur heeft. Laat het tien minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie.

Bavette is mager en kan daardoor snel uitdrogen. Om te voorkomen dat het taai en droog wordt, kun je het daarom het beste rare tot medium-rare bereiden. Hier vind je nog meer tips voor een lekkere bavette bbq.

Bavette heeft van zichzelf veel smaak, maar door de grove structuur kun je het ook heel goed marineren. Hierdoor krijgt het niet alleen veel extra smaak, maar droogt het ook minder snel uit. Bij dit bbq gerecht zit bijvoorbeeld een lekkere salsa verde die het vlees extra lekker en sappig maakt.

Alleen een stuk Bavette is natuurlijk niet genoeg. Wat lekkere groenten of andere bijgerechten mogen natuurlijk niet ontbreken. Probeer bijvoorbeeld lekkere salades bij de bbq, zoals zomerse salades, makkelijke salades en Mexicaanse salades. Bavette heeft een uitgesproken smaak, maar laat zich goed combineren met verschillende bijgerechten. Dat wordt smullen!

Eet smakelijk!

Jumbo

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Meer over
Lees ook
Portobello Chicken

Portobello Chicken

Epos inspireert de vleesspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Portobello Chicken. Ingredienten 1000 gram Kippendijen (reepjes) 500 gram Roerbakgroente mix 120 gram Epos bistro kruidenolie French sensation (1005539) 16 Portobello’ s Voorbereiding Marineer de kipreepjes met Epos bistro kruidenolie French...

Droge worst (met berenburg)

Droge worst (met berenburg)

Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.

Smaakmakers in de worstmakerij

Smaakmakers in de worstmakerij

De meeste producten die we maken in de worstmakerij brengen we eerst op smaak met zout, peper, foelie en nootmuskaat. Dan zijn we al een heel eind. Door het gebruik van deze ‘basiskruiden’ zijn ze eigenlijk toegankelijk voor iedereen. Om meer of andere smaken te geven aan je worst of vleeswaren kun je verschillende dingen doen.