Vleessector UK schrapt 1845 jobs in 3 weken

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

DOETINCHEM - Britse vleesbedrijven ontslaan massaal personeel. Na drie weken staat de teller van aangekondigde ontslagen al op 1845.

DOETINCHEM - Britse vleesbedrijven ontslaan massaal personeel. Na drie weken staat de teller van aangekondigde ontslagen al op 1845.

Vion  kondigde maandag aan de activiteiten in Haverhill en Malton te reorganiseren, wat respectievelijk 470 en 200 mensen hun baan kost. Bovendien haalt de belangrijkste klant van de productielocatie van Vion in Combuslang een groot gedeelte van de orders weg, waardoor nog eens zo'n 150 banen op de tocht staan.

Danish Crown-dochter Tulip schrapt 90 jobs bij de productielocatie in Linton en sluit de baconfabriek van Dalehead Foods in Thetford, waar 70 mensen werkzaam zijn. Eerder deze maand maakte Tulip al bekend de fabriek in Bromborough te willen sluiten en de productie over te hevelen naar Kings Lynn en Boston. In Bromborough verliezen zo'n 300 mensen hun baan. 

Ook producent van kalkoenvleesproducent Bernard Matthews, dat een rampzalige periode achter de rug heeft, doet onderzoek naar het bezuinigen op personeel. Het zou gaan om zo'n 130 medewerkers.

Bovendien maakte producent van diepvriesproducten met vlees Newcastle Production bekend in financiële problemen te zijn, waardoor 430 banen dreigen te verdwijnen.

Concurrentie

Redenen voor de ontslagen en reorganisaties zijn de sterke concurrentie, overcapaciteit en het slechte economische klimaat. Newcastle Production kwam in de problemen door het omvallen van de IJslandse bank Landbanki en werd bovendien getroffen door een brand. Het imago van Bernard Matthews liep in 2007 een grote deuk op omdat het bedrijf gezien werd als bron van de vogelgriep in Groot-Brittannië.

Lees ook:

Ook 150 jobs weg bij Vion Cambuslang (20 januari 2009)

Massaontslag bij Vion's Grampian (20 januari 2009)

Diepvriesbedrijf in problemen door kredietcrisis (14 januari 2009)

Verlies Bernard Matthews 94 miljoen (14 november 2008)

Altijd op de hoogte blijven?