Vleesprijzen stijgen na versoepelingen coronamaatregelen

Entrecote_Pixabay

Foto: Pixabay

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen stijgt de prijs van vlees. Doordat de horeca weer open is, neemt de vraag naar vlees toe. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Veel Horeca-ondernemers moeten vanwege de heropening een nieuwe voorraad aanleggen. Er is vooral veel vraag naar luze producten als entrecote en rosbief. Door de toegenomen vraag, ontstaat er druk op de markt en stijgt de prijs. 

Daarnaast zouden er minder slachtkoeien zijn waardoor er minder rundvlees op de markt is. Rabobank meldde vorige maand dat de rundvleessector wereldwijd onder druk staat. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. Zo wordt de import gehinderd door lokale beperkingen. De bank verwacht dat de tweede helft van 2021 er weer meer aanbod komt.

Bron: Leeuwarder Courant

Dossiers
Lees ook
Detailhandel kan tot volgende maand bijzonder uitstel van betaling aanvragen

Detailhandel kan tot volgende maand bijzonder uitstel van betaling aanvragen

Ondernemers uit de detailhandel die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen nog tot en met 30 september 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Is er op tijd bijzonder uitstel van betaling aangevraagd, dan belooft de belastingdienst een ruimte betalingsregeling voor de belastingen waarvoor uitstel is verkregen. Die betalingsregeling...

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.