Vleesprijzen in Nederland hoog

13 augustus 2012 Edwin Rensen

LUXEMBURG - De prijzen voor vlees en sigaretten liggen in Nederland ruim boven het gemiddelde van de Europese Unie. Vlees kost hier ongeveer vijftien procent meer, sigaretten kosten elf procent meer dan gemiddeld in de EU.

LUXEMBURG - De prijzen voor vlees en sigaretten liggen in Nederland ruim boven het gemiddelde van de Europese Unie. Vlees kost hier ongeveer vijftien procent meer, sigaretten kosten elf procent meer dan gemiddeld in de EU.

De prijzen van veel alledaagse producten als brood en bier liggen in Nederland bijna twee procent onder het gemiddelde van de Europese Unie. Melk, kaas en eieren zijn daarentegen rond de zeven procent lager geprijsd dan gemiddeld. Vergeleken met de landen als België, Luxemburg en Duitsland rekenen de consumenten minstens tien procent minder af aan de kassa voor een doorsnee boodschappenkar.

Dit blijkt uit een overzicht van boodschappenprijzen in 2009 door het Europees statistisch bureau Eurostat. Denemarken is met afstand het duurste land om boodschappen te doen. De Deense prijzen liggen gemiddeld 39 procent hoger boven het EU-gemiddelde. Bulgarije, Roemenië en Polen zijn verreweg de goedkoopste landen. De prijzen voor alledaagse boodschappen liggen in die landen dertig tot veertig procent onder die in de Nederlandse winkels.

Lees ook:
Vlees C1000 goedkoper dan kattenvoer (6 juni 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over prijzen

Altijd op de hoogte blijven?