Vleesindustrie lijdt tonnen schade door dioxine

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ZOETERMEER – De schade door dioxine in Iers varkensvlees loopt voor de Nederlandse vleesindustrie in de tonnen. Dat zegt de brancheorganisatie COV.

ZOETERMEER – De schade door dioxine in Iers varkensvlees loopt voor de Nederlandse vleesindustrie in de tonnen. Dat zegt de brancheorganisatie COV.

Momenteel wordt precies uitgezocht welke vleesbedrijven allemaal met Iers varkensvlees werken of hebben gewerkt. Een volledig beeld daarvan is later deze week te maken, zegt COV-secretaris Richard van der Kruijk.

Schade
De schade die nu wordt opgelopen, komt volgens hem met name door de extra administratieve last in deze ‘toch al drukke periode’. Ook de onderzoeken naar vastgehouden Iers varkensvlees kosten geld. ‘En bedrijven waarvan afnemers wachten op hun bestellingen, zullen nu ander vlees moeten bijkopen’, aldus Van der Kruijk.

Vion
Ook Vion heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat met dioxine besmet Iers varkensvlees de afnemers kan bereiken. Vion heeft zijn Noord-Ierse productielocatie tijdelijk stilgezet. De Britse vestigingen van Grampian kopen geen Iers vlees meer.

Klik hier voor:
Alle vragen over Ierse dioxinekwestie op een rij 

Ga hier naar:
de website van de Food Standards Agency Ireland met de laatste updates over de dioxinekwestie

Lees ook:
Vion ontdekte dioxine in Ierse vleesproducten (9 december 2008)
'Handjevol Ierse vleeswaren uit schap' (9 december 2008)
CBL: ‘VWA zaait verwarring met Iers vlees’
(9 december 2008)

Meer berichten over dit onderwerp:
Dioxine: Shannon Meats maakt zich geen zorgen (8 december 2008)
Risico ziek te worden van Iers vlees is 'nihil' (8 december 2008)
Recall Iers rundvlees (nog) niet nodig (8 december 2008)
Recall Iers varkensvlees met dioxine (7 december 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over dioxine

Altijd op de hoogte blijven?