Vleescongres voldoet aan grote behoefte (fotoverslag)

1 april 2008 Norbert van der Werff

EDE - Het eerste Nationaal Vleescongres Meat the Future, dat vrijdag werd gehouden, blijkt aan een grote behoefte te hebben voldaan. De Nederlandse vleessector nam massaal deel aan het congres.

EDE - Het eerste Nationaal Vleescongres 'Meat the Future', dat vrijdag werd gehouden, blijkt aan een grote behoefte te hebben voldaan. De Nederlandse vleessector nam massaal deel aan het congres.

Bijna tweehonderd belangstellenden kwamen af op het congres dat werd georganiseerd door het vakblad Meat & Meal en Elsevier Congressen. De gemiddelde waardering voor de presentaties en de onderwerpen was hoog, bleek uit een enquête achteraf.

Gemis

Het gemis van een landelijk congres over vlees en vleesproductie in het verleden, bleek groot, zo stelden diverse deelnemers. 'Het is een goede zaak dat er in Nederland ook zo'n congres is. Meestal reizen we met zijn allen noodgedwongen naar het buitenland om dit soort bijeenkomsten bij te wonen', aldus diverse aanwezigen.

Verder werden de combinatie van het geheel, het gekozen thema, de brede insteek, de diverse sprekers, de gelegenheid tot netwerken, de achtergrond informatie, de deskundigheid en brede vertegenwoordiging en de marketing input genoemd als positieve onderdelen.

De presentaties van alle sprekers zijn binnenkort op deze website te downloaden.

Hieronder een foto-impressie van het congres:


Een volle zaal met vleesmensen in De Reehorst in Ede


Hennie Swinkels (r.) pleitte tijdens het dierenwelzijnsdebat tijdens het vleescongres voor het invoeren van een dierenwelzijnsmeter

 

Ook de netwerkborrel was een succes

 

Natuurlijk was er goed vlees op het vleescongres

 

Netwerken is net werken...

 

De diverse presentaties vielen in goede aarde


De deskundigheid op het vleescongres werd positief ervaren

 

Koen de Jong van het International Private Label Consult was een van de vele interessante sprekers

 

Ben Dellaert (PVE) stelde dat het nog steeds goed zit met de vleesconsumptie in Nederland

 

Dagvoorzitter Ronald Hiel van Schuttelaar & Partners

 

Patrick Luhrman van Jumbo ging in op het belang van dierenwelzijn bij ondernemen in het vlees. Jumbo wil stoppen met het verkopen van vlees van gecastreerde varkens

 

Nan-Dirk Mulder (Rabobank) vindt dat vleesbedrijven internationaler moeten gaan opereren als zij willen overleven in de toekomst

 

De ins en outs van High Pressure Processing kwamen ook aan bod

 

Harold Rouweler (Enkco) baarde opzien met zijn bekentenis dat Fit & Good het niet heeft gehaald in de supermarkten. Op het vleescongres kondigde hij ook aan dat Enkco met gezondere vleesproducten komt voor de supermarkten.

 

Hennie Swinkels van VanDrie Group stelde dat MVO in de toekomst MVO 2.0 wordt, waar de burger bepaalt hoe ondernemingen moeten gaan produceren

Lees alle berichten over het Vleescongres 'Meat the Future van 28 maart jl.:

AH subsidieert lage prijs A-merk met huismerk

Dierenwelzijn wordt norm bij productie vlees

Henny Swinkels: burger bepaalt hoe te ondernemen

Supers introduceren gezonder vlees

Jumbo wil stoppen met 'gecastreerd vlees'

Fit & Good van Enkco flopt in supers

Vleesbedrijf moet internationaler opereren

Vlees lijdt niet onder negatieve verhalen

We hebben weer een nieuwe stelling!

'Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.' Stem hier

Altijd op de hoogte blijven?