Vleesbranche in de media – Week 19

13 mei 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Henk Riswick

Hoe denkt de kiezer over de vleestaks, wanneer ligt kweekvlees in de schappen en varkenshouder raakt ongebruikte stikstofruimte mogelijk kwijt. Wat lazen we deze week over de vleesbranche in andere media?

Vleestaks
Deze week stemde de Tweede Kamer tegen een vleestaks. EenVandaag peilde hoe de kiezers over dit onderwerp denken. Er blijkt weinig draagvlak voor te zijn. “Overheid moet zich niet met mijn biefstukje bemoeien.”

Ondernemersprijs
Slagerij Hofman is een van de finalisten voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen, een initiatief van Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt. De andere genomineerden zijn Hessels Zeefbanden (Heiligerlee) en Meinardi (Winschoten), aldus het Dagblad van het Noorden.

Jubileum
’t Schaffelaartje, een kaaswinkel, poelier en slagerij bestaat 25 jaar. Ede Stad vroeg Jenneke Koolmees, een van de eigenaren, hen hoe ze de zaak overeind wist te houden tijdens mindere perioden. “Nooit concessies doen aan de kwaliteit die je verkoopt.”

Keuring
Inspectiebureau MicroCare onderzocht het rundergehakt, kipfilet en rundersnippers van Keurslager Kamps uit Winsum op kwaliteit, versheid en hygiëne, meldt Omroep Het Hogeland. Alle drie de producten kregen een 10.

Kweekvlees
De overheid investeert zestig miljoen euro in kweekvlees. Maar krijgt Nederland zo ook zijn oude koploperspositie terug?, vraagt dagblad Trouw. En wanneer ligt kweekvlees eindelijk in de schappen?

Laatste slagerij
De laatste slagerij verlaat het Belgische Assese staat er te lezen in HLN. “Nog een kleine twee maand en dan sluiten Hugo Michiels en Veerle Assys definitief de deuren van hun beenhouwerij op het dorpsplein van Asse-Terheide.”

Stikstof
“Varkenshouder raakt ongebruikte stikstofruimte mogelijk kwijt”, kopt Pig Business. “Het ministerie van Landbouw en Natuur en Voedselkwaliteit onderzoekt namelijk de mogelijkheid om onbenutte stikstofruimte van veehouders in te nemen.”

Hulplijn
Lokaal Retailbelang is volgens Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) een belangrijke hulplijn voor de slager. “De gemeente en de provincie spelen een belangrijke rol als het gaat om beleidsvorming en regelgeving in binnensteden en winkelgebieden. Het kan zijn dat jij hierbij samen met jouw ondernemersvereniging tegen problemen aanloopt, waarbij je professionele hulp en ondersteuning zou willen. Daarvoor kun je nu terecht bij Lokaal Retailbelang.”

 

Altijd op de hoogte blijven?