Vleesbranche in de media – Week 18

rundvlees biefstuk bbq_pixabay

Foto: Pixabay

Kevin van der Veen opent eigen slagerij, BBQ-trends en jubileum Maastrichtse slagerij Renkens. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?

Kip met Beter Leven
“De online supermarkt Picnic gaat vanaf 7 mei uitsluitend kippenvlees met minimaal 1 ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming”, meldt Pluimveeweb. “Dankzij de samenwerking met de leverancier, die zijn kippenvlees onder meer betrekt van vleeskuikenhouder Bert de Bruijckere uit Aardenburg (ZL), kan Picnic dit versneld doen.”

Invloed vlees eten op hersenen
In het Dagblad van het Noorden een artikel over de connectie tussen vlees eten en de hersenen. “Mensen zouden het ontstaan van hun grote hersenen te danken hebben aan hun consumptie van vlees. Is ons brein dan tot krimpen gedoemd als we geen vlees meer eten?”

Jubileum winkelcentrum
PZC spreekt slager Adriaan Schneider, huismeester van Winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen. Dit centrum bestaat vijftig jaar. “Zuidpolder is al die vijftig jaar niet echt een modern winkelcentrum geweest, maar wel heel standvastig.”

Worstmaker ziet groei vega-markt
De Duitse worstmaker Rügenwalder Mühle ziet een grote groei van vleesvervangers. “De groei in de vega-tak heeft ervoor gezorgd dat de worstenmaker in een krimpende vleesmarkt toch een hogere omzet heeft gerealiseerd”, meldt Food Business.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

BBQ-trends
BN de Stem bezoekt het bbq-event op de buitenplaats van Het Luxe Buitenleven aan de Loswal in Dussen op zoek naar de nieuwste trends, ideeën én tips. Er liggen steeds vaker grote stukken vlees op de barbecue. “We gaan de Amerikaanse kant op.”

Nieuw winkelcentrumpje versspecialisten
Het Noordhollands Dagblad was aanwezig bij de opening van een nieuw winkelcentrumpje in Zuid-Scharwoude. In het pand waar voorheen supermarkt Deen was gevestigd, openden Slager Freek Reus, Bakkerij Jonker en Jelmer’s Kaasspeciaalzaak de deuren.

100 jaar slagerij Renkens
De Maastrichtse slagerij Renkens bestaat 100 jaar, staat er te lezen in De Limburger. Eigenaren Ron en Marion Stallinga-Renkens houden daarom een feestweek, maar er zijn ook zorgen om het voortbestaan van het familiebedrijf. “Vroeger waren hier wel 15 slagers, nu nog twee.”

Eigen slagerij Kevin van der Veen
De 24-jarige Kevin van der Veen opende deze week zijn eigen ambachtelijke slagerij aan de Steentilstraat in Groningen. “Het ambacht verdwijnt en dat is jammer”, zegt Kevin tegen RTV Noord. “Het is zo’n mooi vak, maar niet meer hip. We moeten zorgen dat we dat weer een beetje de lucht in krijgen.”

 

Dossiers
Lees ook
Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het kan door omstandigheden gebeuren dat je te laat op het werk komt. Kan het structureel te laat komen op het werk voor ontslag op staande voet zorgen?

Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Vleesmagazine 8 van 2021 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In deel 2 vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.