Vleesbranche in de media – Week 13

2 april 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Henk Riswick

Stijgende inflatie, belasting op vlees, verschillende jubileums en de mogelijke wielerfoto van het jaar. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?

Inflatie
De inflatie in Nederland was volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in maart 11,9 procent. Dit wordt vooral veroorzaakt door de gestegen energieprijzen, meldt RTL Nieuws.

Vleesbelasting
Deze week kwam het nieuws naar buiten dat het kabinet een mogelijke heffing op vlees onderzoekt. Veel media besteden hier aandacht aan. We lazen onder andere artikelen op Nu.nl, WNL, Radio NPO 1, De Volkskrant en Radar.

Prijs varkensvlees
“Prijsstijging varkensvlees verliest momentum”, kopt Foodbusiness. “De markt voor varkensvlees lijkt een adempauze in te lassen. Na een ongekend snelle opmars afgelopen weken blijven de prijzen (voorlopig) even stabiel.”

Boete slachterij
“Varkensslachterij Westfort in IJsselstein moet een boete van 7500 euro betalen vanwege het mishandelen van varkens”, meldt De Gelderlander. In 2020 bracht RTL Nieuws videobeelden naar buiten van dierenmishandeling in dit slachthuis.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Biologisch
De verkoop van biologische voeding blijft in Nederland achter staat er te lezen op Pointer. Iets meer dan 3 procent van het verkochten eten is biologisch. Er liggen weinig duurzame producten in het schap: ‘Mensen weten niet wat ze kopen’.

Pieter Kroon
De Stentor spreekt Pieter Kroon (27) van slagerij Kroon in Vaassen. Zijn leven draaide om de slagerij meldt de krant. “Maar toen kwam de pijn in zijn keel…”

Populariteit markt
“De markt is na zware coronajaren hipper dan ooit”, kopt PZC. “De sector lijkt zelfs hipper en relevanter dan ooit, nu het leven een pak duurder is geworden én nabijheid een troef is.”

Jubileum Keurslager Kamerling
Keurslager Kamerling bestaat 65 jaar meldt Kijk op Bodegraven Reeuwijk. En de oprichters Sief (90) en Gre (88) Kamerling zijn ook nog eens 65 jaar getrouwd. “Dit alles maakt ons als familiebedrijf mega trots. En nog iedere dag komt Sief op de fiets een bezoekje brengen aan de keurslagerij, dat is pas rijkdom,” vertelt Jetze Kamerling.

Jubileum Arno Klaver
Slagerij Klaver viert het 25 jarig jubileum van slager Arno Klaver. Noordkop Centraal bezoekt de slager en maakt een videoreportage.

Wielerfoto van het jaar
In de Belgische media aandacht voor Slager van de Walle. De slagerij en het personeel staat prominent in beeld op de foto die wielerfotograaf Ashley Gruber van de passerende Wout van Aerts maakte. De foto ging op social media de hele wereld over en wordt nu al de wielerfoto van het jaar genoemd. Onder andere  HLN en het Nieuwsblad vertellen het verhaal.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?