Vlees wilde ganzen voor Voedselbank Arnhem

AMSTERDAM - Jan Runderkamp bereidt ganzenvlees. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Dat melden burgemeester en wethouders van Arnhem in antwoord op schriftelijke vragen van Nieuw Leefbaar Arnhem in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Martin van Meurs van deze partij bracht de nationale ganzenplaag afgelopen zomer ter sprake en wees erop dat meer dan 50.000 ganzen begin juni zijn vergast op Schiphol. 'In samenwerking met een Amsterdamse poelier werd een deel van de ganzen klaargemaakt voor de voedselbanken in Noord-Holland. Van Meurs drong erop aan om dit ook voor Arnhem te regelen. Bron: De Gelderlander

Foto: J & J Slagerijen in Volendam verwerkt veel ganzenvlees.


Lees ook
‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

Na een eerste goedlopende zaak besloot slager Marcel Hamers nog een verswinkel te openen. Het pand met een oppervlakte van 600 m2 werd gestript en helemaal opnieuw ingericht. De 30 meter lange toonbank is de grote eye catcher.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”