Vlees Lakenvelder-rund in nieuwe producten Royaan

attachment-001_food-image-1484174

Royaan gaat samenwerken met de stichting Lakenvelder. De snackfabrikant is bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, waarin het vlees van het runderras wordt gebruikt. Het Lakenvelder-rund stond in december centraal tijdens een uitzending van DWDD University met Robert Kranenborg.

De fabrikant van de snackmerken Van Dobben en Kwekkeboom meldt 'een samenwerking te zijn gestart met de stichting Lakenvelder voor de afname van Lakenvelder rundvlees'. Royaan werkt hiervoor samen met vleesbedrijf Groothedde in Vaassen.

Op dit moment ontwikkelt Royaan een aantal nieuwe producten waarvoor Lakenvelder-vlees zal worden gebruikt.

Verduurzamen van de keten


'We zetten met deze samenwerking een nieuwe stap in het verder verduurzamen van de keten en de leveranciers van wie wij ons vlees betrekken', zo laat CEO Bart Bakker van Royaan weten.

Eerlijk, authentiek en betrouwbaar


'Onze toekomstmissie is gericht op het produceren van premium snackproducten die niet alleen lekker zijn maar vooral ook eerlijke, authentieke en betrouwbare ingrediënten bevatten.'

Robert Kranenborg


Het Lakenvelder-rund stond in december centraal tijdens een uitzending van DWDD University met Robert Kranenborg.

Tijdens een door NieuwVers georganiseerde proeverij werd het gekozen als een van de beste Nederlandse rundvleessoorten.

Lees ook
Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Klanten van Ameco kunnen voortaan ook bij de rundvleesverwerker terecht voor dubbeldoel weiderundvlees. Dat maakt VanDrie Group, waarvan Ameco onderdeel is, bekend met een persbericht.

Stoofathon Bord Bia

Stoofathon Bord Bia

Bord Bia, de Irish Food Board organiseerde 14 oktober een Stoofathon. Het resulaat waren een Aziatische runderstoof, een zomerse sukade, frisse kokoscurry en meer stoofgerechten met wereldse smaken.