Vlees in de media - week 49

9 december 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Henk Riswick

Slagers sluiten de deuren vanwege personeelstekort en/of hoge energiekosten, columniste over het taboe op vlees en diefstal van een rollade uit de grill. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Nieuwe en gesloten slagerijen

Keurslagerij Tom de Boeye in Terneuzen sluit binnenkort de deuren. De reden? Gebrek aan personeel. “Sollicitanten kwamen niet opdagen”, vertelt bedrijfsleider Jacob de Waal aan PZC.

Ook Scharrelslagerij De Vleespot gaat dicht. Het was geen makkelijk besluit, meldt Noordhollands Dagblad. Naast persoonlijke redenen gaven de hoge energiekosten uiteindelijk doorslag.

Slager Jochem Diekerhof opende 1 december een nieuwe slagerij in Amersfoort. “De producten worden centraal in onze eigen slagerij en worstenmakerij voor al onze winkels voorbereid”, vertelt filiaalchef Annemieke de With in De Stad Amersfoort.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Over slagers

In het Belgische Erpe sloot in oktober de 90 jaar oude familiezaak Slagerij De Deyn. Guy de Dueyn zet volgens HLN de familietraditie op zijn manier door en start met zijn vrouw Kim VegGuy: vegetarische en veganistische producten op bestelling.

De 66-jarige poelier Victor Meijer is een begrip in Den Haag. “Victor (66) is poëet én poelier, oftewel poëlier”, kopt De Telegraaf. “Houd het simpel, dat scheelt elke dag al gauw een rimpel.”

Ander nieuws

“Slager Ad Wilde uit Helmond heeft al heel wat diefstallen meegemaakt”, meldt het AD. “Zo raakte hij bijvoorbeeld een aanhanger vol barbecues kwijt. Dat er een porchetta (rollade) uit de loeihete grill verdween, is nieuw voor hem.”

“Vlees eten is in ons land hard op weg om een taboe te worden”, schrijft columniste Joyce Sylvester in het AD. “Dat komt doordat Nederland steeds meer in de ban raakt van de klimaatverandering. Naar de toekomst toe zal dat alleen maar toenemen.”

“In het Friese Joure heerst een complete Noppert-gekte”, meldt het AD. Bij slager Veldman maken ze een Friese droge worst, die even lang is als Andries Noppert. En bij Breimer’s bakkerij ligt gebak met daarop het gezicht van de keeper van Oranje.

Altijd op de hoogte blijven?