Vlees in de media - week 35

3 september 2022 Redactie Vleesmagazine

Lancering Nederland Vleesland, uitbreiding slagerij Jansen en en dreigend tekort aan CO2. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Tekort CO2
“Door de stokkende productie in de chemie dreigt er een Europees tekort aan CO2”, meldt De Tijd. Dit kan problemen op gaan leveren voor de drank- en voedingsindustrie. “Zonder CO2 zit er geen bruis in ons bier, geen prik in de cola, …, en zonder CO2 kunnen dieren niet verdoofd worden vlak voor ze het slachthuis binnengaan.”

Voorkom personeelsuitval
Het tekort aan personeel is een groot probleem voor verschillende branches, zo ook voor de vleesbranche. Het is daarom zaak om te voorkomen dat je werknemers uitvallen door stress. Nu.nl vroeg verschillende experts wat ondernemers hiertegen kunnen doen.

Nederland Vleesland
De Nederlandse vleessector lanceerde 1 september Nederland Vleesland, waar smaken verschillen. Verschillende media pakten dit op. We zagen artikelen in het AD, RTV Noord, Trouw en RTL Nieuws.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Uitbreiding slagerij
Slager Twan Jansen gaat uitbreiden. Een verhuizing en uitbreiding van ‘zijn’ Slagerij Jansen staat op stapel, meldt het ED. “De bedoeling is om op de plek waar eerst het café zat een nieuwe, grotere winkel te maken. In de voormalige feestzaal willen we een eetgelegenheid beginnen.”

Slagerij Stronkhorst sluit
Slagerij Stronkhorst in Amstelveen sluit na 95 jaar 1 oktober definitief de deuren. “Jaar in jaar uit hebben wij - en generaties voor ons - veel klanten mogen voorzien van puur vlees en zelfgemaakte vleeswaren. Daar zijn we erg trots op en ook heel dankbaar voor. Maar nu is de tijd gekomen voor rustiger vaarwater”, vertellen Coert en Annelies Stronkhorst in Amstelveenz.

Ierland
Ierland staat bekend om zijn rundvlees. Maar ook de Ierse boeren moeten hun klimaat bedreigende uitstoot verminderen, meldt Foodlog. Met 25 procent om precies te zijn.

 

Altijd op de hoogte blijven?