Vlees in de media - week 34

26 augustus 2022 Redactie Vleesmagazine

Stijgende energieprijzen, slager en vastgoedondernemer, en sluiten vanwege tekort aan personeel. Wat lazen we afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

Energieprijzen
Ook in België rijzen de energieprijzen de pan uit. HLN spreekt verschillende ondernemers, waaronder slager Kris D’haens. “Zij hebben veel energie nodig om hun zaak te laten draaien. Wat kunnen ze nog doen om energie te besparen?”

Beste slagers van Amsterdam
Vrije Tijd Amsterdam zet per stadsdeel de beste slagers van Amsterdam op een rij. Onder andere slagerij Peter, slagerij Kaddour en slagerij René van der Schaft staan op de lijst.

Milieuheffing
Volgens Trouw groeit de steun voor een milieuheffing op vlees en zuivel. Elf milieuorganisaties hebben volgens de krant in een brief aan minister Henk Staghouwer van landbouw laten weten brood te zien in een heffing op vlees en zuivel, gepaard aan 0 procent btw op groenten en fruit.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Jaap Korteweg over boeren
Het NPO Radio 1 programma Geld of je leven spreekt Jaap Korteweg, oprichter en voormalig eigenaar van de Vegetarische Slager. Hij vindt dat boeren moeten zich aanpassen aan maatschappelijke ontwikkelingen en minder leunen op garanties van de overheid.

Slager en vastgoedondernemer
Quote gaat in gesprek met slager Sjan van Ettekoven van de Hilversumse slagerij Chateaubriand. Naast zijn werk als slager is hij  eigenaar van SVE Group en koopt groots en razendsnel vastgoed in. “Achter het hakblok gaan de deals gewoon door.”

Personeelstekort
Slager Pieter Jansen stopt met Keurslager Jansen in Amersfoort. Een van de redenen is het personeelstekort. “Het is een moeilijke sector om mensen in te vinden. Het is namelijk geen flexibele baan zoals bijvoorbeeld flitsbezorgers. Tevens wil je ook dat de medewerkers kennis hebben van de producten, dus moet je ze opleiden. Dit maakt de drempel hoger voor mensen”, vertelt hij aan De Stad Amersfoort.nl.

Altijd op de hoogte blijven?