Vlees in de media - week 31

biefstuk bbq_Pixabay

Foto: Pixabay

De populariteit van de barbecue, verschillende slagers besluiten te stoppen en slager Theo Beerens vertelt over zijn vak. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media.

Populariteit barbecue
Dat de barbecue populair is bij veel consumenten is niet onbekend in de branche. Het AD spreekt Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven over de toegenomen vraag naar luxe barbecues en ‘beter’ vlees.

Traiteur stopt
Filip Markey en Joëlle Traen moeten vanwege gezondheidsklachten stoppen met hun traiteurszaak Markey op de grens van Oostkamp met Brugge. “Het is pijnlijk om zo afscheid te nemen, maar we hopen nog een overnemer te vinden”, vertellen ze aan PZC

Prijs verduurzaming
“De consument zegt dat ze duurzamere en diervriendelijkere producten willen”, zegt pluimveehouder Alrik Visscher tegen Pointer, “de supermarkten zeggen dat ook, alleen willen ze er niet voor betalen. Het is oneerlijk dat de prijs hiervoor alleen bij de boer komt te liggen.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Slagerij Beerens
Het Eindhovens Dagblad gaat langs bij Slagerij Beerens waar inmiddels de vierde generatie van de familie in het bedrijf de leiding heeft. “Ik wist al vroeg dat ik ook slager wilde worden”, zegt Theo Beerens. “Ik had op de havo het zogenaamde pretpakket. Allemaal met het slagersvak in mijn achterhoofd.”

Slagerij Riet stopt ermee
In Bosschenhoofd sluit de laatste ambachtelijke slager, slagerij Riet. Het slagersechtpaar Pieter-Jan en Mieke van de Riet-Antonissen stoppen ermee. “Het is genoeg geweest”, zegt Pieter Jan in BN de Stem. “De gezondheid begint ons parten te spelen.”

Slagerij en Slachterij H. Beerten sluit de deuren
Na 92 jaar en drie generaties valt het doek voor Slagerij en Slachterij H. Beerten in Zieuwent. Herman en Sonja Beerten stoppen vanwege de almaar strenger wordende regulering binnen de branche en de sterk stijgende energiekosten. “Ik heb het mooiste beroep van de wereld maar de laatste twee jaar ging ik met steeds minder zin naar mijn werk. Geen baas meer kunnen zijn in je eigen bedrijf, dat doet mentaal wat met je”, aldus Herman in Achterhoek Nieuws.

 

Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...