Vlees in de media - week 43

28 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Koos Groenewold

Slagers worstelen met hoge energieprijzen en prijzen, 25-jarige begint slagerij en minister Adema over verbod vleesreclame in Haarlem. Wat lazen we de afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

Hoge energierekening
Dennis van Zandvoort en Lonneke Friedeman moeten noodgedwongen hun slagerij in Liempde sluiten. “Toen de energierekening kwam, voelden we de grond onder onze voeten wegzinken”, reageert het koppel uit Schijndel in Brabants Centrum.

De hoge energierekeningen doen ook Slagerij van der Borght de das om, meldt de Bergen op Zoomse Bode. “De energiekosten zijn zo hoog geworden dat we er geen centen meer mee verdienen”, aldus Erik van der Borght. “We stonden met onze rug tegen de muur, vreselijk.

Faillissement Slagerij Hergers uitgesproken
Aan de droom van ambachtelijk slager Daniël Hergers kwam na 10 maanden een einde. Door de hoge inflatie en wegblijvende klanten sloot hij in juni de deuren. “Veel mensen kunnen een luxe slager niet meer betalen”, zegt hij in De Stentor. Een rechter heeft nu bepaald dat hij zijn zaak in twee weken moet ontruimen en ook het faillissement is uitgesproken, meldt Tubantia.

Jonge ondernemer
De 25-jarige Faizel Kraaijenbrink nam begin oktober slagerij Gelderblom in IJsselstein over. Grote stukken vlees uitbenen en schoonmaken doet hij het liefst. “Ik wil iedereen laten zien hoe goed ik dit kan”, zegt hij in het AD.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Slager over sluiting staalfabriek
Ondernemers uit de IJmond reageren geschrokken op de brandbrief van vakbond FNV Metaal die schrijft te vrezen voor de toekomst van het staalbedrijf, meldt Noordhollands Dagblad. “Sluiting staalfabriek is een ramp voor de regio”, aldus Slager Kees Ridder.

Minister over verbod vleesreclame
“Van Haga vangt bot bij minister Adema over verbieden vleesreclame Haarlem”, kopt Pigbusiness. De Adema: “De maatregel vloeit voort uit een aangenomen motie van de gemeenteraad van Haarlem. En kan daarmee verondersteld worden als een breed gedragen maatregel, aangereikt door een democratisch gekozen gemeenteraad.”

Laatste slagerij Coevorden sluit
“Coevorden gaat van drie naar nul slagerijen. Laatste sluit de deuren vanwege conflict met Domesta”, kopt het Dagblad van het Noorden. Slagerij Hellinga: “Ik had net fors geïnvesteerd, maar moet nu weg.”

Altijd op de hoogte blijven?