Vlaamse vleeswarenproducent Dits failliet

attachment-001_food-image-VLS5882I01

RIJMENAM – De Belgische vleeswarenproducent Dits Delicatessen is failliet. Het vier generaties oude familiebedrijf moet daardoor 54 mensen ontslaan.

RIJMENAM – De Belgische vleeswarenproducent Dits Delicatessen is failliet. Het vier generaties oude familiebedrijf moet daardoor 54 mensen ontslaan.

Dits leverde voornamelijk vers aan supermarkten en had negen eigen winkels in Vlaam-Brabant. De winkels in Overijse en Keerbergen blijven open, meldt het Gazet van Antwerpen.

Wat er met de tonnen vlees gebeurt, die liggen opgeslagen, is nog niet duidelijk. Mogelijk vorderen leveranciers de vleeswaren terug.

Het bedrijf was de laatste maanden met een reorganisatie bezig en had een externe consulent in de arm genomen. Maar doordat het bedrijf van directeur Eric Dits de leveranciers niet meer kon betalen, liep het toch mis.

Zwartste dag

'Leveranciers waar we al tientallen jaren mee werkten, wilden niet langer op hun geld wachten. We konden niet anders dan zelf het faillissement aanvragen. Dit is de zwartste dag van mijn leven, en dan druk ik het nog zacht uit. Ik werk sinds mijn zestiende in het bedrijf en heb nooit iets anders gekend. Ik heb de afgelopen dagen en nachten naar een oplossing gezocht, maar helaas heb ik het personeel niet kunnen redden’, aldus Dits.

Het bedrijf dat al sinds 1897 bestaat, had in de gloriedagen vierhonderd werknemers in dienst. Stijgende kosten en andere problemen liggen aan de basis van het faillissement.

Lees ook:

'Pilgrim's Pride gaat failliet of wordt verkocht' (29 oktober 2008)

Van Rooi Meat saneert direct bij Van Pelt (25 september 2008)

Slachthuis Braems gesloten (27 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over faillissementen

Lees ook
Nieuw

Nieuw

Een nieuw interieur is heel vaak meer dan alleen dat. Verbouwen en inrichten betekent verandering. En vaak leidt dat ook tot vernieuwing op andere vlakken. Door plannen om te verbouwen ga je als vanzelf nadenken over je bedrijf en je aanpak. Zo verandert er dan vaak meer dan alleen de vitrine.

De kracht van het interieur

De kracht van het interieur

Natuurlijk draait het in de slagerij in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. “Maar onderschat de rol van de winkelinrichting niet,” zegt slager Jeroen van Voornveld. Presentatie, routing en sfeer kunnen bijdragen aan een fikse stijging van de omzet.

‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

Na een eerste goedlopende zaak besloot slager Marcel Hamers nog een verswinkel te openen. Het pand met een oppervlakte van 600 m2 werd gestript en helemaal opnieuw ingericht. De 30 meter lange toonbank is de grote eye catcher.