VIP 2017; geslaagde 3e editie met veel beleving en inspiratie

IMG_9518

Het door Versplatform georganiseerde VIP (Vers Inspiratie Platform), dat plaatsvond in Expo Houten op maandag 27 en dinsdag 28 maart, is een groot succes geworden. De aanwezige gasten werden getrakteerd op uiteenlopende exposanten, interessante workshops, heerlijke proeverijen en vernieuwende concepten en inspiratiezones. Versplatform kijkt terug op een bijzonder geslaagde editie.

Beide dagen waren goed gevuld en een drukte van belang. Op de maandag kon men meedoen aan de keuring haring snijden, waar massaal aan deelgenomen werd. Ook de workshops van Bresc en MoneyTronic vielen in de smaak. Jörgen Raymann gaf met zijn vrouw een vermakelijke masterclass waarbij ze ook de gasten lieten zien hoe je lekker en toch snel kunt koken. Hierbij gaf Raymann de bezoekers ook tips gaf om creatief te denken bij het ondernemen. 'Blijf experimenteren' en 'laat de toekomst (kinderen) meedenken', gaf hij de zaal mee.

De Keurslagers volgden een eigen exclusief programma op de VIP waar spreker Marc van Eck een inspirerend verhaal had over merkvisie en merkbeleid.

Beleving en inspiratie

IMG_9533-300x200 Ook de deelnemers (exposanten) pakten flink uit met prachtige stands die veel bekijks trokken. Op het speciale, aangrenzende BBQ plein was het heerlijk vertoeven mede door het prachtige weer. Hier kon men zich laten inspireren op het gebied van buiten koken en barbecue en kreeg men alles mee over de laatste trends en ontwikkelingen en werd er ook kibbeling gebakken. En natuurlijk viel er genoeg te proeven. Zo ook op het speciale Proefplein waar allerlei heerlijke hapjes en one-bites klaar stonden op het buffet.

Afsluiting inschrijving Kibbeling Cup

Op maandag werd tevens de inschrijving voor de Kibbeling Cup afgesloten. In totaal gaan er bijna 120 visspecialisten strijden om de felbegeerde titel 'Lekkerste kibbeling van Nederland'. Topscheidsrechter Kevin Blom trapte de wedstrijd af met hoofdsponsors Smedes en Fishpartners. Op 7 april start de wedstrijd en kunnen de consumenten tot en met 12 mei online stemmen op de deelnemende visspecialisten.

Loungen bij Versplatform

Organisator Versplatform ontvingen de bezoekers in de speciale 'Vershelden VIP-lounge' met bar. Hier kon men, onder het genot van een kopje koffie en lekkere koekjes, even bijkletsen, het programma boekje bekijken en eens van gedachten wisselen over hoe een lokale versheld te blijven.

 
Dossiers
Lees ook
Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Mkb-bedrijven kunnen zich aanmelden voor KVK Innovatie Top 100

Mkb-bedrijven kunnen zich aanmelden voor KVK Innovatie Top 100

De inschrijving voor de zestiende editie van de KVK Innovatie Top 100 is geopend. De Kamer van Koophandel (KVK) roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland op om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 9 juli 2021.

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

De thuisbarbecue wordt steeds professioneler. De vraag naar grote stukken vlees is enorm toegenomen en de kennis over de verschillende delen ook. Naast vlees worden ook desserts, aardappelen en groenten steeds vaker op de barbecue bereid. Dat sluit aan bij de nieuwste trend: een gezonde maaltijd van de grill.