VIP 2016 een groot succes

logo_beleefdesmaakvanmorgen_DEF

Het door Versplatform georganiseerde VIP (Vers Inspiratie Platform), dat in Nijkerk op maandag 7 en dinsdag 8 maart plaatsvond, is een groot succes geworden. Twee dagen lang konden bezoekers uiteenlopende workshops bijwonen, zich laten inspireren door de vele exposanten en genieten van proeverijen.

Topkok Rudolph van Veen heette de gasten een speciaal welkom. Tijdens de plenaire presentatie wees hij de aanwezigen met een vleugje humor en originele voorbeelden op het belang van beleving, met een andere blik inspiratie vinden, ‘gastvrijheid’, de smaak van morgen en eenvoudigheid.

Rudolph sloot af met een bijzondere boodschap; ‘Neem dagelijks je portie Motivatie & Mentaliteit’. Na dit speciale welkom konden de gasten genieten van een gezamenlijke lunch, waarna het middagprogramma van start ging met diverse workshops.

Voor ieder wat wils

Op maandag vonden diverse activiteiten plaats van de Vispiratiedagen, zoals de speciale Refish-wedstrijd. Bezoekers konden op de maandag ook hun kunsten vertonen bij het haring snijden en Arie Kuit gaf op beide dagen meerdere keren een boeiende workshop over visfileren. Ook kon men workshops bijwonen over speciale hapjes van Pidy, de lekkere combinaties van wraps en sauzen van Dollie Saus en Rudolph van Veen trok veel bekijks met een workshop waarin hij liet zien hoe je snel een paar heerlijke gerechten kan maken. Zoals de door hem gemaakte ‘Filosoof’ en ‘Zalmkedgeree’.

Introductie lokale versheld

Organisator Versplatform speelde groots in op de ‘lokale versheld’ met haar nieuwe huisstijl en aanpak. Door middel van complete winkelondersteuning gestoeld op zes v’s: verhaal, voorlichting, vakmanschap, verbetering, verbinding, voordeel, kan de versspecialist lokaal succes behalen. Oftewel een lokale versheld worden.

Veel inspiratie

Tijdens VIP 2016 konden de gasten verder terecht voor veel inspiratie en kennisdeling bij de vele toeleveranciers uit de versbranche, die ieder hun diensten en producten presenteerden en inspeelden op ‘de smaak van morgen’. Op het speciale barbecueplein kon men terecht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van barbecue en grill. En er was volop gelegenheid om vragen te stellen aan de verschillende barbecuemasters.

Vleesmagazine maakte een fotoreportage op de beurs. Bekijk deze hier.

Lees ook
Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

MECC Maastricht stond van 11 tot en met 13 oktober in het teken van BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals kwamen naar de 66ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te beleven en te netwerken. Volgens beursmanager Silvie Slachter heeft BBB Maastricht een kwaliteitsslag gemaakt en gaat meer dan ooit voor ‘more...

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers) samen Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

PIVA wint Juniorcup op Meat Expo

PIVA wint Juniorcup op Meat Expo

In Kortrijk Xpo vond van 26 tot 29 september Meat Expo plaats, een vakbeurs voor de slager, traiteur en vleessector. Op het programma stonden verschillende wedstrijden, waaronder de Juniorcup. PIVA won deze wedstrijd voor de derde keer op rij.