Vion zet nieuw gehakt af

SON – Vion zet een nieuw gehakt onder merk breed af op de Duitse markt.

SON – Vion zet een nieuw gehakt onder merk breed af op de Duitse markt.

Het gaat om Hackplus, dat 30 procent minder vet bevat dan gebruikelijk en dat zowel dierlijk als plantaardig eiwit bevat, meldt Agd.donderdag. Het gehakt wordt vanuit de vestiging Grossostheim (Vion Convenience) in Duitsland geleverd aan onder meer het Tengelmann-concern en de supermarkten Metro, Edeka en Real. Bij Netto ligt het onder private-label.

Met het nieuwe merkgehakt wordt ingespeeld op de wens van de consument om een diervriendelijker geproduceerd vleesproduct te eten, dat bovendien minder vet, cholesterol, suiker en zout bevat.
 

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.