Vion zet krachtig in op verdere groei en innovatie

20 september 2016 Vleesmagazine

Vion en enig aandeelhouder NCB Ontwikkeling onderzoeken financieringsmogelijkheden voor de realisatie van verdere groei en om gebruik te maken van ontwikkelingen in de markt. Na een periode van consolidatie en herstel van de resultaten, heeft het management van Vion een nieuw ondernemingsplan gemaakt, gericht op groei.

De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in verbetering van de productie-infrastructuur. Er zijn productielocaties gesloten en er zijn investeringen gedaan om diverse locaties uit te breiden en te moderniseren. Dit proces loopt door in 2016.

Meer moderne slachtcapaciteit

In het nieuwe ondernemingsplan zijn initiatieven opgenomen om mogelijkheden voor groei en uitbouw van de unieke marktpositie van Vion te realiseren. In de markt is behoefte aan meer moderne slachtcapaciteit. Zo kondigde Vion afgelopen mei aan een nieuwe runderslachterij in Leeuwarden te gaan bouwen. Vion wil de locaties in Nederland en Duitsland ook optimaliseren voor de exportmarkten en gaat daarnaast verder investeren in klantgerichte marktconcepten, zowel nieuwe als bestaande zoals Good Farming Star (dierenwelzijn) en De Groene Weg (biologisch). Hiermee zijn additionele investeringen gemoeid die op verschillende manieren kunnen worden gefinancierd.

Diverse financieringsopties

Vion en enig aandeelhouder NCB Ontwikkeling hebben daarom besloten om de diverse financieringsopties te onderzoeken. ABN Amro treedt daarbij als financieel adviseur op.

Zestien landen wereldwijd

Vion is een internationale vleesproducent met 25 productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopkantoren in zestien landen wereldwijd. In 2015 realiseerde Vion een omzet van €4,6 miljard. NCB Ontwikkeling is de participatiemaatschappij gelieerd aan ZLTO. Al ruim 130 jaar werkt zij met het doel om met strategische investeringen de positie van de Nederlandse land- en tuinbouw in de wereld te versterken.

Altijd op de hoogte blijven?